Filip Chudý Hádzaná

Považskobystričania zarezávajú pred novou sezónou: Pohyb v kádri oboma smermi

Prípravu na nasledujúcu sezónu, v ktorej sa Považská Bystrica predstaví až v troch súťažiach, naši hádzanári už začali. S akým kádrom?

Ilustračný obrázok k článku Považskobystričania zarezávajú pred novou sezónou: Pohyb v kádri oboma smermi
Zdroj: Barbora Talačová

Počas tohto týždňa sa začala pre hádzanárov MŠK Považská Bystrica letná príprava. Tá bude prebiehať v domácich podmienkach. Začalo sa nábehovým týždňom, keď prácu s loptou budú striedať terény. Budúci týždeň nasleduje sústredenie, počas ktorého sa objem prípravy zvýši. Od začiatku augusta začína herná zložka, v ktorej budú prípravné zápasy. Na programe ich je 11, z toho sú dva turnaje, jeden v Nových Zámkoch, druhý v Jičíne. Krátko pred začiatkom sezóny budú na programe dve domáce generálky, keď prídu Frýdek-Místek a Hranice.

Z kádra odchádza Boris Saitz a zo zdravotných dôvodov prerušil kariéru Anton Hároník. Kedy a či sa vráti, je nateraz otázne. Na niekoľkomesačné zahraničné študijné pobyty odišli Peter Strelec a Matej Macháč, ich budúcnosť sa bude riešiť neskôr. Novou posilou je brankár Ladislav Kovačin a káder sa doplnil aj o štyroch 18-ročných odchovancov klubu: Marcel Adamčík (brankár), Alexander Hladký (ľavé krídlo), Dominik Zábavčík (pivot) a Kristián Aujeský (ľavá spojka).

„Kostra mužstva zostala pokope, pričom ju doplnil skúsený Kovačin. Máme tu aj nových mladíkov, ktorých sme preradili z dorastu do prvého tímu. Každý z nich dostane šancu a už to bude len na nich, akú pozíciu si vybojujú. Niektoré posty by sme síce potrebovali doplniť, ale mám správy od vedenia klubu, že káder je s najväčšou pravdepodobnosťou uzatvorený. Preto budeme pracovať s tým, čo máme,“ povedal tréner MŠK Václav Straka.

No akoby posilami budú aj Marián Gardian a Andrej Zúbek, ktorí kvôli zdravotným problémom vynechali celú minulú sezónu, no už sú v príprave so spoluhráčmi, medzi ktorých sa po štyroch rokoch strávených v Nemecku zaradil aj Ladislav Kovačin. „Keď som odchádzal, bolo mužstvo úplne iné. Teraz som tu stretol aj chalanov, ktorých som trénoval, keď ešte boli žiaci. Ale každého poznám. Vždy, keď som mohol, som sem prišiel a aj som si tu zatrénoval. Ale v každom prípade, domov sa vždy dobre vracia,“ uviedol náš brankár, ktorý nevníma Motlíka, Biela, Dobroňa a najnovšie aj Adamčíka ako svojich konkurentov o miesto, ale ako spoluhráčov, konkurenti sú preňho súperi z iných klubov.

Od skúsenejších brankárskych kolegov sa chce učiť talentovaný Marcel Adamčík. „Je to pre mňa nová skúsenosť. A hoci sa bude ťažké dostať do brány, chcel by som si vybojovať nejaké minúty na ihrisku,“ prezradil. Podobne zmýšľa aj Kristián Aujeský: „Bude to medzi mužmi rozhodne ťažšie, ale popasujem sa s tým. Určite mi pomôžu aj skúsení hráči, od ktorých mám čo odpozerať.“ Alexander Hladký po prvom tréningu ešte nepocítil výraznú zmenu. „Uvidím, čo bude neskôr. V každom prípade sa chcem prepracovať do zostavy a začať hrávať aj medzi seniormi,“ vyjadril sa pravoruký hráč, ktorý má ale skúsenosti s oboma krídlami. Dominik Zábavčík sa v minulej sezóne už raz do zostavy dostal, ale v Modre sa na ihrisku nepredstavil. V každom prípade plnohodnotne do kádra mužov sa prepracoval až teraz. „Vždy to bol môj cieľ a sen, aby som sa prebojoval do prvého tímu, ale stále je to len prvý krok. Teraz musím na sebe naďalej tvrdo pracovať, aby som si vybojoval aj príležitosti na ihrisku. Mám sa tu od koho učiť a určite si od skúsenejších hráčov vypýtam rady,“ konštatoval mladý pivot.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Považskobystri­čania začali letnú prípravu: Novinky ohľadom kádra, FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM