Filip Chudý Šport Iné športy

Považskobystričania už môžu hrať: Program sa ale MENÍ, v karanténe sú súperi

Hokejisti Považskej Bystrice sa síce vrátili z karantény, ale ruší sa im ďalší zápas. Šesť tímov v súťaži totiž musí stáť.

Ilustračný obrázok k článku Považskobystričania už môžu hrať: Program sa ale MENÍ, v karanténe sú súperi
Foto: Michal Trizuljak / Zdroj: HK 95 Považská Bystrica

Koronavírus výrazne zasiahol do programu TIPOS Slovenskej hokejovej ligy (SHL). Nariadenia regionálnych úradov verejného zdravotníctva sa momentálne týkajú šiestich klubov druhej najvyššej slovenskej súťaže – Brezna, Levíc, Martina, Žiaru nad Hronom, Trnavy a Humenného, ktoré museli pre karanténne opatrenia odložiť nasledujúce zápasy. Súťaž však pokračuje a v stredu by sa mali odohrať tri stretnutia.

Do hry sa mala takmer po dvoch týždňoch vrátiť Považská Bystrica, ale do Humenného cestovať napokon nebude.

Do zápasového diania by sa však mali považskobystrickí hokejisti vrátiť už v piatok a následne aj v nedeľu. Informácie však klub ešte iba spresní, oznámili v utorok na sociálnej sieti.

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

Situácia sa mení doslova z hodiny na hodinu. „Nikoho neteší vzniknutá situácia, ale podstatné je, že liga stále pokračuje. Všetky tímy dodržiavajú nariadenia regionálnych úradov verejného zdravotníctva a veríme, že situácia sa čoskoro stabilizuje. V súčasnosti je odložených 22 zo zostávajúcich 80 zápasov do konca základnej časti, priestor na ich dohratie zatiaľ existuje. Aj v záujme klubov je základnú časť regulárne dohrať. Družstvá, ktorých súperi sú v karanténe, si môžu navzájom dohodnúť predohrávky s voľnými mužstvami,“ uviedol pre hockeyslovakia.sk člen Ligovej rady Pavol Remžík.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Foto: ilustračné

Športové správy

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM