Filip Chudý Hádzaná

Považskobystričania ukázali dve tváre: Ligovú šancu dostal brankársky talent

Za prvý polčas pochvala, ale druhé dejstvo označil tréner Straka za zlé. V zápase rozdielnych polčasov však zostali body na Považí.

Ilustračný obrázok k článku Považskobystričania ukázali dve tváre: Ligovú šancu dostal brankársky talent
Zdroj: Barbora Talačová

Hádzanári MŠK Považská Bystrica zdolali v 10. kole Niké Handball extraligy TJ Slovan Modra 31:24. Domáci tréner Václav Straka priznal, že po reprezentačnej prestávke mali v tíme zdravotné problémy, preto sa chceli hlavne vrátiť do herného rytmu a formy. „V prvom polčase hrali chalani s chuťou. Dali sme 20 gólov, Kovačin v bráne nás podržal a k tomu pozorná obrana. Druhý polčas to však znegoval. Prispôsobili sme sa súperovi, bolo veľa vylúčení, hra sa rozkúskovala a stratila tempo. Niečo takéto sa nemôže stať, druhý polčas bol proste zlý,“ zhodnotil.

Brankársky debut

Lukáš Janík nastúpil proti Modre do brány na záverečnú desaťminútovku, pričom išlo o jeho extraligový debut. „Bol som trochu v strese, ale ďakujem trénerovi Strakovi, že mi dal šancu. Nebolo to z mojej strany úplne najlepšie, ale dúfam, že mi táto skúsenosť pomôže do budúcnosti. Dôležité je, že sme zápas zvládli a vyhrali,“ povedal talentovaný brankár, ktorý si pochvaľuje dobrý kolektív v šatni.

Považskobystrický tréner uviedol, že teraz aj v pohárovom zápase v Malackách dal šancu všetkým hráčom. „Lukáš Janík s nami trénuje a zaslúžil si dostať prvé ligové minúty. Snažíme sa hráčov držať v zápasovom rytme, aby boli všetci pripravení, keď nastanú nejaké problémy. Za výkon v Malackách si zaslúži pochvalu každý, ale duel proti Modre už nevyšiel každému,“ pripojil Straka.

Správy z Považskej Bystrice a okolia

Návrat zranených

Dlhšie zranení hráči Marek Štefina a Peter Jurák nebudú podľa slov trénera k dispozícii ešte minimálne dva týždne. „Čakali sme, že ich návrat bude rýchlejší, ale s oboma ešte nemôžeme hneď rátať. Všetci ostatní hráči sú v poriadku,“ ozrejmil Straka. Jeho zverencov čakajú teraz dva vonkajšie zápasy v Košiciach s Crows a v Malackách so Záhorákmi.

Zápas dvoch rozdielnych polčasov, tak to videl hosťujúci tréner Miroslav Ochaba: „Začali sme ustráchane, pričom hlavne naša obrana nepodržala brankárov. Ku cti nám však slúži, že sme to nezabalili, bojovali až do konca a na našu hru sa začalo dať pozerať. Od zranenia Hirtla zo zápasu proti HK Košice hľadáme zadnú obrannú dvojicu, ale už sa nám to začína rysovať.“

Sumár

MŠK Považská Bystrica – HáO TJ Slovan Modra 31:24 (20:9)

MŠK: Janík, Kovačin, Dobroň – Plšek, Sloboda 2, Bystrický 6, Hozman 3, Maliar 3, Petrík, Briatka 9/6, Urík 1, Vallo, Kvaššay 3, Žilinčík 4, Valášek, Gardian
HáO: Števček, Kosák – Lackovič 8/3, Tschur 9/2, Púpava, Frno, Jurikovič, Farkas 2, Jakubík, Mišových 3, Kotásek 1, Šimášek, Jurkovič 1, Kažík, Eštok
Rozhodovali: Palovčák – Richvalský, vylúčení: 5 – 1, 7 m hody: 6/6 – 6/5, 100 divákov

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Pozrite si aj zábery zo zápasu.

FOTO: MŠK Považská Bystrica - Slovan Modra 31:24 v 10. kole extraligy
8
Galéria
Zdroj: Barbora Talačová

Športové správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM