Filip Chudý Basketbal

Považskobystričania trápili veľkého favorita: Pokiaľ vládali, boli lepší

Do Považskej Bystrice prišiel na pohárový zápas jeden z najslávnejších slovenských basketbalových klubov. A Prievidza mala čo robiť.

Ilustračný obrázok k článku Považskobystričania trápili veľkého favorita: Pokiaľ vládali, boli lepší
Zdroj: Milan Kováčik

V zápasoch Slovenského pohára sa nezrodilo prekvapenie na úkor účastníkov Niké Slovenskej basketbalovej ligy. Spomedzi klubov z nižších súťaží však k tomu mali najbližšie basketbalisti IMC Slovakia Považská Bystrica. A hoci nakoniec prehrali s BC Prievidza 71:91, nemajú sa za čo hanbiť. Veď vďaka ich výkonu išlo o najvyrovnanejší duel v rámci prvého kola, pričom dokonca prvý polčas vyhrali.

Pekný výkon

Považskobystrický tréner Andrej Péli bol so zápasom spokojný. „Prvý polčas bol nad naše očakávania. Hrali sme vynikajúco v obrane a rozhodili sme aj favorizovanú Prievidzu. Mrzieť nás môžu len niektoré nepremenené tutovky, ktoré si pýtali kôš a mohli sme mať výraznejší náskok,“ zhodnotil.

„Po zmene strán sa prejavila fyzická dominancia hostí, my sme odišli kondične. Jednoducho sme nedokázali oklamať fyzickú pripravenosť. Sú to predsa profesionáli. Nemáme sa však za čo hanbiť, predviedli sme pekný výkon. Sympatické bolo aj to, že hoci nám odskočili v tretej štvrtine, bojovali sme dokonca a uhrali priaznivý výsledok,“ pripojil Péli.

Správy z Považskej Bystrice a okolia

Zaslúžené a vybojované

„Vždy verím svojmu tímu. Milo ma však prekvapilo, že sme vyhrali prvý polčas. Bolo to však zaslúžené a tvrdo vybojované. Nečakal som však, že odídeme až tak kondične. Hralo sa vo veľkom tempe a nasadení. My sme chceli vyšperkovať náš výkon v druhom polčase, ale fyzické možnosti nás nepustili,“ doplnil domáci tréner. Tu treba pripomenúť, že nižšie súťaže boli predtým dlho zakázané a hráči nemohli ani trénovať.

Najbližší zápas odohrajú Považskobystričania doma 7. novembra proti Nitre, čo je ďalší atraktívny súper, keďže klub spod Zobora má v kádri viacerých hráčov s extraligovými skúsenosťami.

Tréner Prievidze Maroš Helmecy na sociálnej sieti klubu zagratuloval Považskej Bystrici k výkonu, bol veľmi bojovný. „Začali sme tak, ako keby sa zápas mal sám vyhrať. Nie je akceptovateľné, že mladí hráči, ktorým sa dáva šanca, pristúpia k zápasu tak, ako pristúpili. Musia si vážiť svoju šancu a byť po nej hladný, nie ju brať ako samozrejmosť, lebo sa môže stať, že o tú šancu prídu.“

Športové správy

Sumár

IMC Slovakia Považská Bystrica – BC Prievidza 71:91 (17:16, 18:18, 12:27, 24:30)

Považská Bystrica: Kubala 14, M. Péli 12, Drbul 10, Kukučka 8, Vlnieška 3 (Zachar 15, Jarolín 7, Zemánek 2, Hoferica a Mahdoň 0)
Prievidza: Oshita 20, Majerčák 19, Creammer 17, Kincel 10, Matuška 2 (Magdolen 11, Walker 7, Lukáč 3, Bakoš 2)
Rozhodovali: Obertová, Bullo, TH: 15/13 – 12/8, fauly: 19 – 17, trojky: 7 – 9

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Správy z Považia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM