Aktualizované Filip Chudý Hádzaná

Považskobystričania spoznali súpera: Európske dobrodružstvo začíname v Litve

Hádzanári MŠK Považská Bystrica spoznali meno súpera v pohárovej Európe. Prvýkrát v histórii ich preverí protivník z Pobaltia.

Ilustračný obrázok k článku Považskobystričania spoznali súpera: Európske dobrodružstvo začíname v Litve
Zdroj: Barbora Talačová

Svoju púť prvým ročníkom novovytvoreného Európskeho pohára EHF začnú hádzanári MŠK Považská Bystrica proti litovskému súperovi Granitas-Karys. Ide o klub z mesta Kaunas, ktorý je pomerne pravidelným účastníkom európskych pohárov, veď toto je ich už 20. sezóna v pohárovej Európe.

Premiéra

Bude to prvý súboj Považskobystričanov s pobaltským súperom v celej histórii našich európskych vystúpení.

Počas minulých troch ročníkov hral ako my vo Vyzývacom pohári, pričom uspel len v konfrontácii s moldavským Tiraspoľom, zvyšní traja súperi ho vyradili (Eurofarm Rabotnik, Sviesa Vilnius a Beykoz). Nám sa s výnimkou minulého ročníka (rovnako koniec v treťom kole) vždy podarilo dostať ďalej.

Spokojnosť trénera

„Som spokojný s výsledkom žrebu. Čaká nás iný štýl hádzanej, keďže s tímom z Pobaltia sme sa ešte nestretli. Pre nás to bude nová skúsenosť a zároveň výzva. Pamätám si na časy, keď družstvo z Kaunasu patrilo medzi popredné tímy a účinkovalo aj v Lige majstrov. V súčasnosti je na našej úrovni, keď účinkuje v Európskom pohári, ale zatiaľ nepoznám jeho konkrétnu silu,“ povedal pre slovakhandball.sk tréner považskobystrických hádzanárov Václav Straka.

Podľa jeho slov určite boli v osudí aj kvalitnejší protivníci ako švédsky Ystad či slovinské Velenje. „Granitas je taká stredná cesta, ale napriek jeho bohatej histórii dúfam, že máme šancu na postup. Neprial som si, aby nás žreb dal dokopy so Zubří, keďže s českým klubom sa stretávame v prípravnom období a my chceme zbierať nové skúsenosti. Teraz nás čaká zháňanie informácií a riešenie logistických záležitostí. Sme pripravení na všetky tri varianty – s klasickým hracím systémom doma – vonku, ale i na dva duely doma či vonku,“ doplnil pre zväzový web Straka.

Urastený súper

Aktuálne je v litovskej lige na piatom mieste s bilanciou tri víťazstvá a tri prehry. V druhom kole Európskeho pohára EHF mal Granitas-Karys hrať proti islandskému klubu Afturelding Mosfellsbear Iceland, ale kvôli problémom s COVID-19 sa nehralo a za postupujúceho bol určený práve litovský zástupca.

Ten má vo svojom kádri podľa súpisky na stránke EHF len domácich hádzanárov, ale treba si dať na nich pozor. Viacerí majú 190 a viac centimetrov, dvaja dokonca viac ako dva metre. Káder majú namixovaný zo skúsených hráčov, strednej generácie aj mladých hádzanárov. Navyše v januárovom zápase kvalifikácie MS prehralo Slovensko s touto pobaltskou krajinou 24:25.

Prvé zápasy tretieho kola súťaže sú naplánované na 12./13. decembra 2020 a odvety o týždeň neskôr. Ak nepríde k zmene, prvý zápas by sa mal podľa žrebu hrať v Litve, odveta počas posledného víkendu pred Vianocami v Považskej Bystrici.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM