Filip Chudý Iné športy

Považskobystričania si dávajú smelé ciele: Poznáme káder na novú sezónu

Hokejbalisti Považskej Bystrice zaznamenali v minulej sezóne svoj historický úspech, pričom teraz by ho chceli vylepšiť. Aké zmeny sa udiali v kádri?

Ilustračný obrázok k článku Považskobystričania si dávajú smelé ciele: Poznáme káder na novú sezónu
Zdroj: HBK PROTEF Považská Bystrica

Hokejbalisti HBK PROTEF Považská Bystrica vstúpia v sobotu 2. septembra o 13:00 domácim zápasom proti nováčikovi z Košíc do novej extraligovej sezóny. V tej predchádzajúcej nielenže splnili svoj cieľ postúpiť do play-off, ale navyše obsadili po základnej časti štvrté miesto, čo je ich historicky najlepšie umiestnenie. Lenže vo vyraďovacej časti prehrali vo štvrťfinále s neskorším finalistom z Kežmarku, čo ich síce mrzelo, ale v klube to nebrali tragicky.

Káder v lete opustil zo zdravotných dôvodov Andrej Spál a hosťovanie skončilo brankárovi Michalovi Mišovcovi. Nepokračujú ani hokejisti Juraj Ďurkech, Jakub Linet a Roman Tománek, ale nie je vylúčené, že niektorí z nich sa môžu objaviť v kádri na konci sezóny. Staronovými posilami sú František Čičala, Karol Šamaj a Jakub Rufati. Šancu dostane aj majster sveta do 20 rokov Lukáš Ďurkech a úplným novicom je 17-ročný obranca Tomáš Bajánek z Čadce U19. Dobrou správou je aj to, že Lukáš Bednár je späť v tíme a mal by odohrať viac zápasov ako v minulej sezóne.

„Cieľom v novej sezóne bude opäť sa dostať do play-off a v prípadne v ňom neskončiť v prvom kole, ale ísť trochu ďalej, aspoň do najlepšej štvorky. V minulej sezóne sme boli síce po základnej časti na štvrtom mieste, ale v play-off vypadli až tri vyššie postavené kluby, čo hovorí o vyrovnanosti súťaže. Preto je základ postup do play-off a tam začne nová súťaž,“ povedal manažér klubu Martin Kolek.

Trénerská otázka je stále pred novou sezónou otvorená. „Nie je to ideálna situácia, ale musíme nájsť vhodného kandidáta. Rád by som to mal vyriešené hneď, ale nejde to. Nie je pritom vylúčené ani pokračovanie Milana Ladivera. Čo sa týka tréningov, tak máme študovaných chalanov, ktorí majú na to školu. Tomáš Regec má navyše aj trénerskú licenciu na hokej. Tréningy preto majú nejakú úroveň, len uvidíme v zápasoch, ako to tam bude vyzerať. V nich tím zatiaľ povedie trojica Tomáš Regec, kapitán Tomáš Kukučka a najskúsenejší hráč Roman Bujdák,“ vyjadril sa Kolek, ktorého želaním je to, aby sa mládež začala zapájať do aktivít. „Momentálne je to katastrofálne, čo sa týka záujmu mládeže o šport a pohyb. A tak to aj vyzerá nielen v hokejbale a v Považskej Bystrici, ale vo všetkých športoch a kútoch našej krajiny,“ doplnil.

Káder tvoria z dvoch tretím Považskobystri­čania, jedným z nich je aj brankárska opora tímu Peter Buliš, ktorý s ním chce v sezóne skončiť čo najlepšie. „Atmosféra v tíme je myslím pozitívna, všetci sa už tešíme na sobotu a zápas s Košicami. Tréningy síce neboli v ideálnych počtoch, ale išli sme v nich naplno. Veľmi ma teší návrat Karola Šamaja a Jakuba Rufatiho. Ako brankári budeme myslím najmladší v lige, sme dobrí kamaráti a teším sa na našu spoluprácu. Dúfam, že privedieme tím do play-off,“ konštatoval Buliš.

Káder HBK PROTEF Považská Bystrica

Uvádzame menoslov hráčov, ako nám ho poskytoval manažér klubu Martin Kolek. Pred menom hráča je jeho číslo.

Brankári: 32 Bratina Jozef, 2 Buliš Peter, 1 Lančin Stanislav, 24 Martišek Patrik
Hráči: 40 Bajánek Tomáš, 13 Bednár Lukáš, 72 Bujdák Roman, 10 Bušovský Michal, 81 Čičala František, 27 Čičala Tomáš, 16 Demáček Marek, 22 Dolinajec Milan, Drevenák Milan, 12 Ďurkech Juraj, 21 Ďurkech Lukáš, 28 Gabčo Samuel, 51 Kocian Samuel, 14 Krčmárik Vladimír, 58 Kukučka Tomáš, 87 Linet Jakub, 19 Miške Andrej, 26 Piják Lukáš, 23 Pružinský Ján, 9 Regec Tomáš, 88 Rufati Jakub, 17 Šamaj Karol, 3 Škrabko Peter, 4 Šuvara Filip, 96 Teska Simon

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Považskobystrický zimák dostal novú podobu: A to nemá byť všetko! VIDEO a FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM