Filip Chudý Rôzne

Považskobystričania sa vrátili do detských čias: Bubliny na programe dňa:) FOTO

Pred Domom kultúry sa zišli desiatky Považskobystričanov všetkých vekových kategórií, a to preto, aby sa vrátili do detských čias...

Ilustračný obrázok k článku Považskobystričania sa vrátili do detských čias: Bubliny na programe dňa:) FOTO
Zdroj: CoolTajneR

Deň bublín, ktorý je známy aj ako Bubble day, je najväčšie podujatie svojho druhu organizované dobrovoľníkmi vo viacerých mestách na Slovensku i v zahraničí. Jeho myšlienkou je darovať v jeden deň radosť, nadšenie a úsmev na námestiach, alebo iných verejných priestranstvách miest a obcí.

Toto podujatie sa konalo vo štvrtok aj v Považskej Bystrici, keď ho organizovala Považská knižnica v Považskej Bystrici. Akcia prebehla v priestoroch CoolTajneRa pred Domom kultúry a organizátorov návšteva prekvapila. Zúčastnili sa ho desiatky ľudí, pričom až takú účasť organizátori nečakali. Pripravené boli rôzne súťaže o najväčšie bubliny, tvorivé dielne i čítanie rozprávok.

„Deti aj dospelí súťažili o vytvorenie čo najväčšej bubliny z rôznych bublifukov, súťažilo sa tiež s veľkým bublifukom o vytvorenie čo najväčšej bubliny. Mali sme pripravenú špeciálnu bublifukovú vodu, aby sa dali robiť veľké bubliny. Atmosféra bola príjemná, zišli sa ľudia všetkých vekových kategórií, ktorí sa bavili, veď každý robil bubliny,“ povedala Andrea Smolková z Považskej knižnice.

Tento rok malo toto podujatie tretie narodeniny, ktoré boli spojené so špeciálnou myšlienkou – Deň bublín pre každého. To znamená, že toto podujatie chceli sprístupniť tým, ktorí sa ho nemohli zúčastniť. A ďalším zámerom bolo priblížiť ho viacerým vekovým kategóriám, pretože podľa organizátorov je vek iba formalita a bubliny sú ten najkrajší spôsob ako ľudí spojiť a dať im možnosť zaspomínať na krásne časy detstva.

Ako to vyzeralo na Deň bublín 2016 v Považskej Bystrici, to si pozrite vo fotogalérii.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Do Považskej prídu legendárne vozidlá: Pohľad, ktorý bude stáť za to!

Foto: ilustračné

Deň bublín 2016: Atmosféra v Považskej Bystrici
12
Galéria
Zdroj: CoolTajneR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM