Filip Chudý Rôzne

Považskobystričania sa vrátia do detských čias: Nevšedné podujatie s novinkami

Obyvatelia všetkých vekových kategórií nášho mesta sa môžu prísť zabaviť na akciu, ktorá im pripomenie detskú radosť.

Ilustračný obrázok k článku Považskobystričania sa vrátia do detských čias: Nevšedné podujatie s novinkami
12
Galéria
Zdroj: Považská knižnica

Deň bublín, ktorý je známy aj ako Bubble day, je najväčšie podujatie svojho druhu organizované dobrovoľníkmi vo viacerých mestách na Slovensku i v zahraničí. Vďaka Považskej knižnici v Považskej Bystrici napíše v našom meste v piatok 25. augusta od 17:00 svoju ďalšiu kapitolu. Myšlienkou podujatia je darovať v jeden deň radosť, nadšenie a úsmev na námestiach, alebo iných verejných priestranstvách miest a obcí. U nás to bude v priestoroch CoolTajneRa pred Domom kultúry v Považskej Bystrici. Vstup je voľný.

Bublinové podujatie, ktoré prinavracia spomienky a tvorí tú najfarebnejšiu atmosféru v mestách na Slovensku a zahraničí, tento rok v našom meste ponúkne súťaže o najväčšiu bublinu, o najväčšieho chrliča bublín, urobí sa workshop tvorenia obrích bublín. Deti sa môžu tešiť aj na maľovanie na tvár, či farebné bubliny v podobe balónov. Bude aj letová ukážka dravca a ukážky hlasov vtákov a zvierat pod vedením Alojza Kaššáka Pre dospelých o 18:00 odštartuje country tančiareň pod širákom s Havana Club.

„Tento ročník bude bohatší. Pred rokom sme robili iba tvorivé dielne a veľké bubliny. Teraz sa k tomu pridá maľovanie na tvár, poznávanie prírody sluchom a tiež tančiareň. Vďaka tomu bude podujatie ešte zaujímavejšie,“ povedala Andrea Smolková z Považskej knižnice, ktorá organizuje túto akciu druhýkrát v našom meste.

Minulý rok sa podujatia zúčastnila približne stovka detí a s nimi ich rodinní príslušníci, tento rok by to mohlo byť väčšie číslo, ale všetko bude podľa slov organizátorov závisieť od počasia. Ako povinnú výbavu by si mal každý doniesť svoj bublifuk. „My ako knižnica pripravíme bublifukovú zmes na veľké bubliny a tiež prinesieme náradia, s ktorými sa budú dať robiť. Vďaka tomu sa budú môcť tvarovať rôzne bubliny,“ prezradila Smolková.

V rámci tvorivých dielní v podaní knihovníčok z Považskej knižnice sa bude robiť bublifuk bubliprianí. „Do bublín na veľký papier si deti budú písať svoje priania, čím sa vytvorí obrovský bublifuk s bublinami, ktorý bude potom umiestnený na kontajneri CoolTajneRa, ktorý zostáva v meste natrvalo,“ doplnila organizátorka akcie s tým, že na každého účastníka, ktorý si príde urobiť radosť, sa tešia.

Deň bublín 2016: Atmosféra v Považskej Bystrici
12
Galéria
Zdroj: CoolTajneR

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Obrňme sa trpezlivosťou: ZMENY, ktoré sa dotknú cestujúcich v Považskej a okolí

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM