Filip Chudý Rôzne Video

Považskobystričania sa k nemu radi vracajú: Stánok, ktorý má srdce, VIDEO a FOTO

Už sa stáva tradíciou, že na Považskobystrickom jarmoku sa tiež pomáha dobrej veci. Výťažok sa opäť zvýšil.

Video: Filip Chudý / Zdroj: Dnes24.sk

Súčasťou Považskobystrického jarmoku bol štvrtýkrát aj Dobročinný bazár, ktorý organizovala Chorá vrana prodakšn v spolupráci s Cooltajnerom. Tento stánok sa odlišoval od ostatných tým, že každý zákazník si pri ňom mohol určiť cenu za ponúkaný predmet sám, navyše tým pomohol dobrej veci.

Hlavná organizátorka Eva Čičkánová uviedla, že na jarmok odviezli veci na štyroch osobných autách a jednom vozíku. „Počasie bolo krásne, čo nám pomohlo v tom, že sme veci mohli mať rozložené na väčšom priestore a ľudia si tak mohli pozerať tovar. Ďakujeme preto aj PX Centru, že nám poskytol priestor, vďaka ktorému sme mohli mať najdlhší stánok na jarmoku. Ľudia chodili už od rána a stále sme mali pri stánku plno. Prví zákazníci boli už o 9.00 h,“ povedala.

Podľa jej slov je záujem z roka na rok väčší, keďže ľudia ich už poznajú. „Niektorí nám doniesli veci, iní zas si prišli niečo vybrať. Viacerí nám povedali, že už dopredu zisťovali, či bude aj tento rok Dobročinný bazár, keďže sa radi vracajú k nášmu stánku,“ poznamenala Čičkánová.

„Tohtoročný výťažok bol 1537 eur,“ informovala hlavná organizátorka. Rozdelí sa na dve časti a poslúži na zakúpenie potrebného inventáru pre OZ Zdravá duša a tiež na vytvorenie vzdelávacích a rozvojových kurzov pre seniorov nášho mesta.

Je to tak najväčšia suma, aká sa na Dobročinnom bazári v jeho doterajšej histórii vyzbierala. V roku 2016 išlo z neho na podporu psychiatrického stacionára v považskobys­trickej nemocnici 958 eur, v roku 2017 putovalo do Detského charitného domova na SNP 1062 eur a v roku 2018 išlo 1448 eur na rozšírenie a dobudovanie detského ihriska DO-ZVU-KI pri Cooltajneri.

Najviac bolo tento rok dekoračných predmetov a kuchynského náradia, pričom pribudlo viac hračiek oproti minulým rokom. „Veľa vecí od ľudí malo svoj príbeh. Keď nám napr. povedia, že to dostali od susedy, od najlepšieho kamaráta atď. Často sa aj cez nejakú vec dozviete životný príbeh jej majiteľa, alebo si ľudia zaspomínajú, že ju majú z dovolenky a pod. Je to milé aj v tomto smere, že tie veci nie sú anonymné, ale ľudia majú k nim vzťah, len už ich nemali kde skladovať, tak ich darovali aspoň na dobrú vec,“ doplnila Čičkánová.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

FOTO: Dobročinný bazár na jarmoku v Považskej pomohol dobrej veci
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM