Filip Chudý Hádzaná

Považskobystričania sa dočkali po dlhých rokoch: Hrdinom Radim Chudoba! FOTO

Po vypadnutí z európskej scény museli naši hádzanári rýchlo preladiť na tú slovenskú. A to sa im podarilo, keďže prelomili jedno dlhoročné čakanie.

Ilustračný obrázok k článku Považskobystričania sa dočkali po dlhých rokoch: Hrdinom Radim Chudoba! FOTO
9
Galéria
Zdroj: TASR

Hádzanári MŠK Považská Bystrica prelomili v tejto sezóne ďalšiu dlhoročnú sériu. V Hlohovci totiž od 1.februára 2012, keď tam zvíťazili vo štvrťfinále Slovenského pohára 33:28, päť rokov a jeden mesiac len prehrávali, ale tomu je koniec. Po 12 prehrách (10 ligových, dve pohárové) za sebou sme si z hlohovskej pôdy odviezli aspoň bod po remíze 31:31. Na ligový bod z Hlohovca sme čakali dokonca takmer na deň presne šesť rokov a celkovo 11 zápasov. „To sú iba čísla. My sme hlavne radi, že dvakrát za sebou sme vonku bodovali, keď predtým sme vyhrali v Nových Zámkoch. To je pre nás podstatné, no zároveň sa už pripravujeme na ďalší dôležitý zápas s Topoľčanmi,“ povedal tréner MŠK Václav Straka.

Podľa jeho slov v Hlohovci hlavne v prvom polčase ešte bola viditeľná na celom tíme psychická deka z pohárového zápasu, ale po zmene strán chalani zabojovali, hoci boli nejaké nepresnosti, a to nielen na našej strane. „Na konci sme síce mohli aj vyhrať, ale nakoniec sme vyrovnávali my. Remíza bola spravodlivá,“ uviedol považskobystrický tréner s tým, že hoci chalani majú toho dosť, keďže oproti iným mali v minulých týždňoch nahustený program, v ďalšom dôležitom stretnutí, v ktorom v sobotu o 18:00 hostíme Topoľčany, určite chceme vyhrať.

„Náš cieľ je dostať sa do play-off, pričom podmienkou je práve vyhrávať takého zápasy na domácej pôde. Máme hlasy z tábora súpera, že sa na nás chystajú a chcú využiť náš náročný program. Ale chalani vedia, o čo ide. Už viackrát ukázali, že silu majú, preto ideme bojovať aj teraz,“ vyjadril sa Straka.

Náročný program si vyberá aj svoju daň, keďže naši hráči nemajú síl na rozdávanie, pričom ich trápia aj nejaké zdravotné šrámy, no všetci by mali byť k dispozícii, s výnimkou tria dlhodobých maródov (Gardian, Saitz, Zúbek), medzi ktorých sa podľa slov nášho trénera zrejme zaradil aj krídelník Matej Macháč, ktorý si v Holandsku na tréningu poranil rameno.

Tešiť naopak môže strelecká forma Radima Chudobu, ktorý ju potvrdil aj v Hlohovci, kde zaznamenal 10 gólov. Hlavne ten posledný bol extrémne dôležitý, keď v záverečných sekundách po rýchlom rozohraní strelil gól zo spojky a zachránil nám aspoň bod. „V ostatných zápasoch berie na seba streleckú zodpovednosť. My sme len radi, že sa mu strelecky darí a nech mu to vydrží!“ vyjadril sa na adresu nášho aktuálne najlepšieho strelca Václav Straka.

Samotný Radim Chudoba nám prezradil, že v Hlohovci mu to v úvode veľmi nešlo, až po presune na krídlo sa gólovo chytil, čo preniesol aj do druhého dejstva, v ktorom si pochvaľoval aj zlepšený výkon tímu, hlavne v obrane. „V tej situácii z úplného záveru nebolo veľmi čo riešiť, keďže zostávalo málo času. Proste prišla ku mne lopta, vedel som, že sú posledné sekundy duelu, preto som vystrelil na bránu a padlo to tam. Som za to rád, lebo ak by sme nemali ani bod, sme veľmi sklamaní. Takto sme získali dôležitý impulz aj do ďalších stretnutí, keďže tú prehru z Holandska sme mali ešte v hlave. Teraz chceme proti Topoľčanom potvrdiť body zvonku, aby sme si poistili tretie miesto a následne išli do Prešova uvoľnení,“ doplnil Chudoba.

Považská Bystrica bodovala v Hlohovci po dlhých rokoch: Zábery zo zápasu
9
Galéria
Zdroj: TASR

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Považskobystri­čania dostali rozhodnutie: Fanúšikov veru nepoteší!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM