Filip Chudý Iné športy

Považskobystričania s najväčším úspechom v histórii: O čom sa im ani nesnívalo?

Neuveriteľnú jeseň majú za sebou hokejbalisti Považskej Bystrice. Čo sa im podarilo a ako to vnímajú v klube?

Ilustračný obrázok k článku Považskobystričania s najväčším úspechom v histórii: O čom sa im ani nesnívalo?
Zdroj: Milan Kováčik

Počas víkendu sa skončila jesenná časť hokejbalovej extraligy. V poslednom tohtoročnom hracom dni sa v Považskej Bystrici odohralo symbolické finále jesene, keď v tabuľke prvý HBK PROTEF privítal druhú Kometu Vrútky. V súboji pravdy zvíťazili Považskobystričania 5:3, čím dali najkrajšiu možnú bodku za doteraz najúspešnejším obdobím v klubovej histórii. Nielenže budú zimovať na čele tabuľky so sedembodových náskokom, keďže počas jesene vyhrali až 15 zápasov z 18, no pochváliť sa môžu aj sériou 12 výhier, ktorú ťahali od konca septembra až do začiatku decembra.

„Určite je to náš doteraz najväčší úspech v histórii, veď sa ešte nestalo, aby Považská Bystrica zimovala na čele tabuľky. Ak by mi niekto pred sezónou povedal, že pôjdeme do jarnej časti z prvého miesta s takýmto náskokom, asi ho pošlem na psychiatriu. Toto sa nám naozaj ani nesnívalo a nečakal to nikto,“ povedal manažér klubu Martin Kolek.

Ako ďalej uviedol, do posledného zápasu v tomto roku išli hlavne s cieľom vyhrať a Vrútkam vrátiť nešťastnú prehru po predĺžení z ich pôdy. Práve po nej prišla 12-zápasová séria považskobystrických výhier. „No nebudeme si klamať, vieme aká bola situácia v tabuľke. Ak by u nás Vrútky vyhrali, mohli by sa vďaka dohrávkam pred nás teoreticky dostať. Touto výhrou sme tak potvrdili, že sme právom na prvom mieste,“ vyjadril sa Kolek s tým, že už počas úspešnej víťaznej série počúvali na svoju adresu slová, že vraj majú šťastie a pod. Lenže séria 12 víťazných zápasov a prvé miesto po jeseni nie sú o šťastí.

Do sezóny pritom Považskobystričania vstupovali skromne, keď chceli ísť od zápasu k zápasu. Za jesenným úspechom klubový manažér vidí predovšetkým tímovú zásluhu, keďže každý priložil ruku k dielu a splnil si svoje povinnosti. Preto v zimnej prestávke ani nič radikálne neplánuje. „Náš cieľ bol taký, aby sme si počas celej sezóny udržali káder, s ktorým sme vstúpili do súťaže. Našťastie nás obchádzajú vážne zranenia. Môžu nás síce na konci sezóny posilniť nejakí dvaja hokejisti, ale nič radikálne neplánujeme. Hráči hrajú veľmi dobre, bojujú jeden za druhého, preto by ani nebolo fér meniť napr. tretinu tímu,“ konštatoval.

Po úspešnej jesennej časti budú hráči Považskej Bystrice najprv rehabilitovať, pričom každý sa bude tiež individuálne pripravovať. „Zimnú prípravu odštartujeme približne mesiac pred začiatkom jarnej časti, do ktorej vstúpime 24. februára. V pláne sú aj prípravné zápasy, všetko bude ale záležať od počasia,“ dodal Kolek, ktorý sa poďakoval fanúšikom za podporu počas celej jesennej časti, pričom vyzdvihol tú proti Vrútkam, keď si cestu na zápas našlo viac ľudí ako počas play-off.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Čo okrem vzdelania produkuje známa škola v Považskej? Jeden titul za druhým!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM