Filip Chudý Iné športy

Považskobystričania robili zhyby: Zapojili mesto do celosvetového podujatia, FOTO

Považskobystrické street workoutové ihrisko bolo miestom rozširujúceho sa svetového podujatia. Na budúci rok sú ešte väčšie plány.

Ilustračný obrázok k článku Považskobystričania robili zhyby: Zapojili mesto do celosvetového podujatia, FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

V roku 2011 v Lotyšsku tamojšia street workoutová asociácia usporiadala prvý Lotyšský deň zhybov na hrazde, ktorý sa konal v 50 mestách a zúčastnilo sa ho 3000 účastníkov. Podujatie získalo veľkú pozornosť a superfinále vysielala na konci dňa aj televízia. V roku 2014 už išlo o celosvetové podujatie s názvom Svetový deň zhybov na hrazde, no a v roku 2016 sa toto podujatie už spojilo aj s charitou, keď účastníci svojimi zhybmi pomáhajú v rôznych oblastiach, ktoré sa na jednotlivých podujatiach určia.

Na Slovensku sa v tomto roku pod hlavičkou Svetového dňa zhybov na hrazde oficiálne konalo šesť podujatí, plus na ďalších miestach sa mohli pridať záujemcovia individuálne, čo využili na dvoch miestach Slovenska a Považská Bystrica bola medzi nimi. Podujatie sa u nás konalo na street workoutovom ihrisku pri SPŠ. Ako nám potvrdil jeho organizátor Marko Cedzo, išlo u nás o prvú akciu takého typu.

„Nedalo sa od toho čakať veľa, keďže sme to len chceli skúsiť a hlavne zapojiť naše mesto. Na prvýkrát prišlo 15 účastníkov, čo nie je málo, ale ani veľa, keďže to nebolo s výnimkou facebooku propagované. Spolu sme urobili okolo 150 zhybov na hrazde,“ povedal Marko Cedzo.

Plány na budúci rok

Podľa jeho slov by to na budúci rok malo byť už o niečo lepšie a už aj s charitatívnym účinkom, ale kam prípadne vyzbierané peniaze poputujú, to ešte presne nevie, ale vraj určite pôjdu na pomoc deťom. „Na budúci rok plánujem túto akciu urobiť niekde v centre mesta a o pomoc plánujem požiadať aj nejakých sponzorov,“ prezradil Cedzo.

Považskú Bystricu plánuje zapojiť do Svetového dňa zhybov na hrazde už aj oficiálne, s čím súvisia aj ďalšie povinnosti. „Kto príde na budúci rok, ten bude odmenený certifikovaným diplomom na rok 2017. A tiež bude aj vyhodnotenie pre tých najlepších v kategóriách muži, ženy a juniori do 15 rokov,“ dodal Cedzo.

Vo fotogalérii si pozrite, ako to prebiehalo na podujatí v Považskej Bystrici tento rok.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Skvelý štart považskobystrických hokejbalistov: Porazili favoritov a vedú súťaž

Tisíce ľudí to v Považskej cez leto roztočili: Výber TOP fotiek z CoolTajneRa

Foto: ilustračné

Svetový deň zhybov na hrazde: Podujatie v Považskej Bystrici
13
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM