Filip Chudý Hádzaná

Považskobystričania pretrhli vyše dvojročné čakanie: Oslavy na VIDEU a FOTO

Hádzanári MŠK Považská Bystrica dokázali vo výbornej atmosfére otočiť zle sa vyvíjajúci zápas proti Šali. Semifinálová séria je tak naďalej otvorená.

Ilustračný obrázok k článku Považskobystričania pretrhli vyše dvojročné čakanie: Oslavy na VIDEU a FOTO
12
Galéria
Zdroj: Barbora Talačová

Po vyše dvoch rokoch sa hádzanári Považskej Bystrice tešili z výhry v play-off. Opäť sa zrodila v druhom semifinálovom zápase, len tentoraz na druhej strane nestál Prešov, ako pred dvomi rokmi, ale Šaľa. Po stredajšej výhre 28:24 je stav série vyrovnaný na 1:1. O výhre Považskobystričanov rozhodol hlavne druhý polčas, v ktorého úvode prehrávali už 12:16, ale nakoniec sa oni tešili zo štvorgólovej výhry.

Víťazstvo Považskej v play-off: Záver stretnutia so Šaľou a oslavy výhry
1
Galéria

„Bol to klasický zápas play-off. Stretli sa dva dobré celky, ktoré podporili aj ľudia v hľadisku. Išlo o chlapský boj, ktorému nič nechýbalo. Dôležité bolo to, že sme za stavu 12:16 nespanikárili. Bojovnosťou a poctivou hrou v útoku sme si postupne vypracovali štvorgólový náskok a Šali už nepomohla ani zmena obrany,“ povedal tréner MŠK Václav Straka.

Dôležitý pre výsledok bol aj výkon brankára Radka Motlíka, ktorý pustil svojho kolegu Martina Biela do brány len raz, ale ten pomohol tímu v kľúčovom okamihu, keď chytil v závere sedemmetrový hod Pavlovi Polakovičovi. „My sme sa dohovárali, pričom sme vedeli, že Polakovič to väčšinou strieľa na prieťah. Martin Biel tam preto išiel celým telom a chytil to, čo bolo zlomové,“ uviedol Motlík.

Oporu v bráne mali aj hostia, keď ňou bol považskobystrický odchovanec Marián Žernovič, ktorý zložil kompliment pred nepoddajnosťou domácich. „Klobúk dole pred Považskou Bystricou, že sa nezlomili za stavu 12:16, nedali hlavy dole a bojovali. Cítili, že musia začať hrať uvoľnenejšie, keďže boli v akomsi kŕči, čo im vyšlo,“ vyjadril sa Žernovič s tým, že keďže si uvedomujú silu našich hádzanárov v domácom prostredí, ich prioritou musí byť vyhrávať stretnutia na vlastnej pôde v Šali.

Tam Považská Bystrica počas trojročného šalianskeho pôsobenia v Extralige ešte nevyhrala, preto Václav Straka odhodlane verí, že sa tam vyhrá teraz. „Je to o hlavách. Oni sú aktuálne na ťahu, oni musia využiť domáce prostredie. My môžeme mať čistejšiu hlavu a pôjdeme sa pobiť o výhru. Svoj dôležitý zápas sme teraz zvládli, pretože za stavu 0:2 by to bolo ťažké. No čakajú nás ďalšie výzvy, pričom je výborné, že až do konca sezóny je o čo hrať,“ zakončil považskobystrický tréner.

Semifinálová výhra Považskobystričanov: Zábery z duelu proti Šali (28:24)
12
Galéria
Zdroj: Barbora Talačová

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Tímy z Považskej sa v Prahe nestratili: Obstáli na najväčšom turnaji na svete!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM