Filip Chudý Basketbal

Považskobystričania pred prvým finále: Vylepšia svoj najlepší výsledok?

Považskobystrickí basketbalisti dosiahli v tejto sezóne svoj najlepší výsledok v Slovenskom pohári, ale ten môžu ešte vylepšiť. Ako dopadne finále?

Ilustračný obrázok k článku Považskobystričania pred prvým finále: Vylepšia svoj najlepší výsledok?
Zdroj: Milan Kováčik

Basketbalisti IMC Slovakia Považská Bystrica nastúpia v sobotu na prvý finálový zápas kvalifikačnej fázy Slovenského pohára, keď sa predstavia na pôde MŠK Iskra Petržalka. Úvodný rozskok je naplánovaný o 16:00, odveta bude o dva týždne neskôr na Považí. Víťaz finálového dvojzápasu postúpi na februárový záverečný turnaj Final Eight, ktorý usporiadajú na bratislavských Pasienkoch.

„Postup do finále je dobrá propagácia pre klub a aj hráčov. Určite si nedáme za cieľ, že finále len odohráme. Pokúsime sa postúpiť, aj keď favorit je zrejme jasný,“ povedal po postupe do finále tréner Považskobystričanov Peter Roman.

Jeho zverenci sa už v tejto sezóne proti tomuto súperovi stretli, ale v novembri prehrali na jeho pôde v ligovom stretnutí 89:61. Teraz budú chcieť dosiahnuť lepší výsledok, aby v domácej odvete mohli reálne bojovať o vylepšenie ich historicky najväčšieho klubového úspechu v Slovenskom pohári.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Dráma so šťastným koncom: Považskobystričania dosiahli svoj najväčší úspech

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM