Filip Chudý Basketbal

Považskobystričania pred pohárovým finále: Posilní ich slovenský reprezentant?

Považská Bystrica bude hostiť zápas, aký tu pod deravými košmi ešte nebol. Možné je tiež to, že nás naň posilní člen slovenskej reprezentácie.

Ilustračný obrázok k článku Považskobystričania pred pohárovým finále: Posilní ich slovenský reprezentant?
Zdroj: IMC Slovakia Považská Bystrica

Basketbalisti IMC Slovakia Považská Bystrica zaznamenali koncom minulého roka svoj doteraz najväčší klubový úspech v Slovenskom pohári, keď prvýkrát postúpili do finále kvalifikačnej fázy tejto súťaže. No ten ešte majú šancu zvýrazniť. V prvom finálovom zápase síce na pôde favorita MŠK Iskra Petržalka prehrali 93:65, ale v domácej odvete, ktorá sa odohrá v nedeľu o 10:30 v telocvični ZŠ Rozkvet, sú odhodlaní minimálne zmazať čo najviac z 28-bodového náskoku súpera.

Víťaz tohto finále sa dostane na februárový záverečný turnaj Final Eight Slovenského pohára, ktorý usporiadajú na bratislavských Pasienkoch. Aj to je dostatočná motivácia pre celý tím, aby sa o to minimálne pokúsil. Podobne to vníma aj tréner považskobystrických basketbalistov Peter Roman, ktorý podľa vlastných slov nie je nervózny, keďže väčšie očakávania uňho panovali ešte pred prvým duelom, teraz sa na zápas skôr teší.

„Našim prvoradým plánom bude víťazstvo a dobrý výkon. Očakávame ťažký zápas, pretože súper je naozaj kvalitný. Ale nikde nie je napísané, že ak budeme mať dobrý deň a oni trochu horší, že by sa to nemohlo vykryštalizovať tak, že by sme vyhrali o tých potrebných minimálne 28 bodov. Ak sa to bude dať, určite sa o to aspoň pokúsime,“ povedal o plánoch na zápas Peter Roman.

Keďže takýto basketbalový duel sa v našom meste ešte nehral, ide o výnimočnú udalosť, no ako Peter Roman s úsmevom povedal, oslava basketbalu to bude až vtedy, ak budú hrať dobre. „Verím, že budeme hrať oduševnene, aby sme potešili seba a aj našich fanúšikov dobrým predstavením, ktorých zároveň pozývam na zápas. Verím, že práve oni by mohli vyburcovať náš tím možno aj k najlepšiemu výkonu v sezóne,“ uviedol Roman s tým, na oplátku budú chcieť ukázať srdce a bojovnosť, ku ktorej by sa mala pridať aj kvalita.

Jeho mužstvo by nemali trápiť väčšie zdravotné problémy, jadro tímu je podľa slov trénera v poriadku. Horšou správou je to, že nepomôžu pendlujúci hráči z Nitry. „Adam Štefek je dlhodobo zranený, s ním nemôžeme počítať nielen my, ale aj Nitra až do konca sezóny. Adam Samek má školské povinnosti a nedokázal to nejako zladiť. Preto ešte riešime Borisa Belavého, či by nemohol prísť, aj preto vlastne hráme v nedeľu,“ informoval považskobystrický tréner. Belavý je odchovanec nášho klubu momentálne pôsobiaci vo Svite, navyše aj slovenský reprezentant, keď sa do národného výberu dostal počas minulého leta.

Takáto posila by určite pomohla, pretože našich chlapcov v nedeľu čaká v rámci tejto súťaže podľa ich trénera najťažší možný súper. „Verím tiež v to, že sa vyhneme našim krátkym úsekom, ktoré nás v zápasoch zrážajú. My totiž odohráme napríklad dobre 34 minút, ale výrazne prehráme dva trojminútové úseky a je vybavené… Prajem si teda tiež to, aby sme hrali konštantne dobre celé stretnutie,“ dodal Peter Roman.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Trofej z medzinárodného turnaja zostala v Považskej: Čo trénerovi vadilo? FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM