Filip Chudý Futbal

Považskobystričania odmenení za tvrdú prácu: Výnimočná séria dosiahla jubileum

Považskobystrickí futbalisti sa aj naďalej vezú na úspešnej vlne, keď chuť porážky už neokúsili veľmi dlho. Dokedy chcú priaznivú sériu potiahnuť?

Ilustračný obrázok k článku Považskobystričania odmenení za tvrdú prácu: Výnimočná séria dosiahla jubileum
Zdroj: Dnes24.sk

Futbalisti MŠK Považská Bystrica zvíťazili v nedeľnom zápase nad Ilavou 4:0. No viac ako víťazstvo zaujalo to, že vďaka tomuto výsledku natiahli svoju úspešnú sériu bez prehry už na jubilejných 30 zápasov. Počas nej zvíťazili až 26-krát a stratili len osem bodov za štyri remízy.

Čítajte tiež: Považskobystri­čania porazili favorita: Hároníkov neuveriteľný týž­deň

Podobne dlhé série sú vo futbale zriedkavé, o to si tú súčasnú treba viac vážiť. Napríklad v najvyššej slovenskej súťaži drží rekord Slovan Bratislava, ktorý medzi rokmi 1999 až 2000 neprehral 32 ligových stretnutí za sebou. „Túto našu sériu bez prehry berieme len ako také pozitívum. My sa snažíme dostať hlavne Považskú Bystricu tam, kde kedysi bola,“ povedal brankár MŠK Tomáš Kováč.

Do konca sezóny?

Podľa neho je to pekná séria, ktorú by chceli potiahnuť až do konca sezóny, keďže nikto nechce prehrávať, ale bude to veľmi náročné. „Občas totiž futbal nemá logiku a môže sa v každom ďalšom zápase stať čokoľvek. Ale my sme silný a odhodlaný tím, ktorý ide za svojim cieľom, ktorým je postup do vyššej ligy,“ vyjadril sa Kováč.

„Sme radi, že sme už 30 zápasov bez prehry, pričom veríme, že to takto bude pokračovať. Bodaj by to tak bolo až do konca sezóny, ale čakajú nás ťažké stretnutia, v ktorých musíme ukázať, čo je v nás. No verím, že neprehráme a získame čo najväčší náskok v tabuľke,“ doplnil svojho spoluhráča kapitán tímu Marián Vala.

Odmena za prácu

Podľa jeho slov bude ťažké natiahnuť túto sériu na ešte vyššie číslo hlavne u súperov, keďže doma na vlastnom trávniku to poznajú a vedia na ňom hrať. „Vonku sú iné ihriska, do toho súperovi diváci a ďalšie faktory, ktoré nám to môžu sťažiť,“ konštatoval Vala.

Počas tejto úspešnej série hráči na sebe podľa kapitánových slov neustále pracovali, aby sa stále posúvali dopredu. „Boli počas nej síce aj ľahšie stretnutia, ale aj tak nás to celé stálo veľa síl. Táto úspešná séria je taká odmena za odvedenú prácu, keďže každý z nás odmakal na trávniku, čo bolo v jeho silách. No a toto je naozaj veľká odmena za tú všetku prácu,“ dodal kapitán považskobystrických futbalistov.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Považskobystri­čania pred jubilejnou métou: Mužstvo chce kvôli tomu vyhrať

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM