Filip Chudý Kultúra

Považskobystričania, nahoďte sa do gala: Príde k nám aj divadlo, VÝBER podujatí

Aj počas tohto týždňa nemusíte len sedieť doma. Pozrite si to najlepšie, čo sa chystá v Považskej Bystrici.

Ilustračný obrázok k článku Považskobystričania, nahoďte sa do gala: Príde k nám aj divadlo, VÝBER podujatí
Zdroj: TASR

Cesta do nemožna

4. novembra o 18:30, kino Mier

Cesta do nemožna netradičným spôsobom rozvíja skutočné udalosti a pretvára ich do imaginatívnej roviny. V prvom slovenskom celovečernom trikovom filme odhalíme neznáme dobrodružstvá plné drám, emócií a humoru, ako ich zažil a mohol zažiť sám M. R. Štefánik na svojej Ceste do nemožna.

Okamihy vzdoru

5. novembra o 12:40, obchodná akadémia (trieda č. 54)

Považská knižnica pripravila besedu s Pavlom Vitkom, ktorá je spojená s predstavením knihy Okamihy vzdoru.

Stretnutie mamičiek

6. novembra o 9:00, KC Cooltajner

Pravidelné stretnutia slúžia na vzájomnú podporu, poradenstvo v dojčení, nosení detí, starostlivosť o rodinu. Ideálny priestor na hľadanie nových priateľstiev a spriaznených duší.

Svetlušky 2019

6. novembra o 9:00, kino Mier

Ďalší ročník súťaže pre žiakov špeciálnych škôl sa uskutoční v kine Mier a zúčastní sa ho viac ako 100 detí zo špeciálnych škôl takmer celého Slovenska. Súťažiť budú v disciplínach: modelovanie, skladanie puzzle, v speve a v tanci. Súčasťou je i výtvarná súťaž Krajina nádeje, vyhodnotenie ktorej, ako i výstavu prác si môžete pozrieť tiež 6. 11. v kine Mier.

Energy Latino Dance s Martou v Cooltajneri

7. novembra o 18:00, KC Cooltajner

Každý štvrtok o 18:00 sa na vás v KC Cooltajner teší Marta Majerčík so svojim Energy Latino Dance, ktoré vás aj v sychravých jesenných dňoch určite zahrejú.

Slovo a jeho tajomstvo

8. novembra o 12:00, KC Cooltajner

V kultúrnom centre sa uskutoční tvorivá dielňa pre členov neprofesionálneho divadla s názvom Slovo a jeho tajomstvo. Lektormi tvorivej dielne budú Peter Hudák a Anna Jančová.

Doktor Spánok

8. novembra o 18:30, kino Mier

Film nadväzuje na príbeh filmu Osvietenie, ktorý popisuje hrôzostrašné udalosti, ku ktorým došlo pred 40 rokmi v hoteli Overlook. Teraz už dospelý Dan Torrance sa usilovne snaží vyrovnať so svojím hrôzostrašným zážitkom z hotela a nájsť pokoj v duši. Všetko sa ale zmení vo chvíli, keď sa stretne s Abrou. Americký horor.

Filmový klub v KC Cooltajner: Každý múr je bránou

8. novembra o 19:00, KC Cooltajner

Pri príležitosti 30. výročia pádu Berlínskeho múru vás KC Cooltajner pozýva na premietanie filmu Každý múr je bránou, ktoré sa uskutoční v piatok v priestoroch kultúrneho centra.

Hokejbal: Považská Bystrica – Skalica

9. novembra o 13:00, hokejbalové ihrisko

Aj keď považskobystrickí hokejbalisti ešte nie sú v plnej sile, musia bodovať, aby sa bezpečne dostali do play-off. V repríze finále z minulej sezóny ich čaká prestížny duel.

Futbal: Považská Bystrica – Veľké Ludince

9. novembra o 13:30, futbalový štadión

Futbalisti Považskej Bystrice musia v boji o postup vyhrávať. A tri body v rozlúčke s jesennou časťou sú povinnosťou.

Ovečka Shaun vo filme: Farmageddon

9. novembra o 16:00, kino Mier

Blízke stretnutie tretieho druhu s najobľúbenejším ovčím stádom v Shaunovom celkom novom filmovom dobrodružstve. Čudesné svetlá nad pokojným mestečkom Mossingham oznamujú príchod záhadného návštevníka zo vzdialenej galaxie… Animovaný film.

Terminátor: Temný osud

9. novembra o 18:30, kino Mier

Dej nadväzuje po 28 rokoch na udalosti z Terminátora 2: Deň zúčtovania, kedy Skynet posiela z budúcnosti nového modifikovaného terminátora z tekutého kovu, aby ukončil život Dani Ramos. Linda Hamilton sa opäť po rokoch stala Sarah Connorovou, ktorú súboje na život a na smrť s dvomi Terminátormi premenili na ultra drsnú hrdinku.

Zamykanie Manínskej úžiny

10. novembra

Klub slovenských turistov Manín bude symbolicky zamykať Manínsku úžinu, čím sa symbolicky ukončí tohtoročnú turistickú sezónu v našom okolí. Stretnutie turistov bude na symbolickom cintoríne v Manínskej úžine. Turistika začne už v ranných hodinách.

Teátro Orlus: Umlčaný potomok*

10. novembra o 16:00, kino Mier

Príbeh plný lásky, šumu listov platana a otvoreného srdca v podaní divadelného združenia Teátro Orlus. Dieťa, čo v stáročnú búrku prichádzalo ťažko na svet. Ten, čo pri prvom zaplakaní zobral matke navždy dych z pier. Dedič, čo moc bohatstva nikdy neokúsil, odvrhnutý syn rodu Erdödy, čo navždy umlčaným potomkom mal byť. Štyri svedectvá, vďaka ktorým ožije v Považskej Bystrici príbeh, ktorý bol pred viac ako 200 rokmi zamknutý bránou storočí. Ten rozpovie scénické predstavenie s názvom Umlčaný potomok.

Potulky severom

Kino Mier

Autorská výstava fotografií manželov Silvie a Michala Strakových z ciest po severských krajinách. Výstava potrvá do 15. novembra a pozrieť si ju môžete v pracovných dňoch od 8:00 do 16:00, v stredu až do 18:00 a cez víkend počas podujatí v kine Mier.

Čarovná moc rastlín

Vlastivedné múzeum

Výstava prezentuje čarovný svet byliniek a využitie ich zázračnej moci v ľudovej medicíne pri liečbe rôznych ochorení. Taktiež venuje pozornosť histórii liečivých rastlín a spôsobom ich pestovania a uskladňovania. Osobitná pozornosť je venovaná chráneným liečivým rastlinám, bylinným afrodiziakám a využitiu liečivých rastlín v záhrade. Výstavu potrvá do 22. novembra a pozrieť si ju môžete počas pracovných dní od 7.00 do 14.30 hod.

Ján Hlavatý – Farebné ilúzie

MG Art Galéria

Výstava Jána Hlavatého s názvom Farebné ilúzie potrvá v priestoroch galérie na Ulici M. R. Štefánika do 22. novembra. Galéria býva otvorená v utorok až piatok od 11:00 do 16:00.

Roman Ripka: Kráľovstvo Manínov

Kino Mier

Výstava horských fotografií, ktorej autorom je považskobystričan Roman Ripka – milovník hôr, skál a lezenia, člen horolezeckého klubu Manín v Považskej Bystrici. Popri lezení sa od roku 2016 venuje aj fotografovaniu. Najradšej fotí panorámy krajiny a zo športovej fotografie lezenie. Výstava potrvá do 25. novembra a pozrieť si ju môžete v pracovných dňoch od 8:00 do 16:00, v stredu až do 18:00 a počas prevádzky PX Centra.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM