Filip Chudý Basketbal

Považskobystričania na tripe: Z východu Slovenska sa vrátili s rôznymi pocitmi

Pre považskobystrických basketbalistov sa začala odvetná časť základnej časti na východe Slovenska. Ako zvládli dvojicu dôležitých zápasov?

Ilustračný obrázok k článku Považskobystričania na tripe: Z východu Slovenska sa vrátili s rôznymi pocitmi
Zdroj: Milan Kováčik

Basketbalisti IMC Slovakia Považská Bystrica strávili tento víkend na východnom Slovensku, kde ich čakala pre vývoj prvej ligy dvojica dôležitých stretnutí. V sobotu vyhrali v Kežmarku proti miestnemu BK MŠK 90:80. Následne na východe prespali a v nedeľu ich privítal PU Akademik Prešov, ktorému podľahli tesne 79:82.

Tréner Považskobystričanov Peter Roman bol, čo sa týka výsledkov, spokojný so stretnutím v Kežmarku, keďže tam zaknihovali jeho zverenci prvé ligové víťazstvo vonku v tejto sezóne. „Lenže nepáčil sa mi v ňom prístup hráčov na začiatku zápasu, keď si mysleli, že vyhrajú ľahko. Po stretnutí v Prešove pre zmenu vládne nespokojnosť s výsledkom, keďže sme prehrali o tri body, ale zas sme podali veľmi dobrý výkon,“ zhodnotil víkendový výjazd Roman.

Výzva pre Považskobystričanov

Toho mrzel hlavne výsledok z Prešova, pretože pre hráčov IMC Slovakia to bola v krátkom čase ďalšia tesná trojbodová ligová prehra, keď podobne prehrali pred dvomi týždňami na pôde ŠKP Štart Bratislava. „Mrzelo to o to viac, keď som si pozrel iné výsledky, pretože takto to budeme mať s postupom do hornej päťky už ťažšie. No väčšinu zvyšných zápasov máme doma, pričom musíme opäť poraziť niekoho silného, ako keď sme porazili Žilinu. Napríklad už o dva týždne Karlovku. Je to pre nás výzva,“ povedal Roman.

No považskobystrického trénera potešil po stretnutí v Prešove fakt, že hoci domácich posilnili viacerí hráči Svitu z najvyššej súťaže, jeho zverenci s nimi držali krok. „Dokázali sme si, že máme na to, aby sme aj s takýmto družstvom hrali vyrovnanú partiu, resp. ho aj porazili. Čo je pozitívum,“ konštatoval Peter Roman.

A hoci v minulých týždňoch viacerí jeho zverenci hlásili zdravotné problémy, vo víkendových stretnutiach spomedzi nich chýbal len Dalibor Peťovský, zvyšok už hral, aj keď Jakub Žilinčík so sebazaprením. Najbližšou výzvou pre IMC Slovakia je odvetný zápas semifinále kvalifikačnej fázy Slovenského pohára, v ktorom s najväčšou pravdepodobnosťou v nedeľu o 14:00 v telocvični ZŠ Rozkvet privítajú ŠKP Štart Bratislava. Prvý zápas naši hráči vyhrali na pôde súpera 69:54.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Považskobystri­čanov čaká cesta do Holandska: Vládne so žrebom spokojnosť? VIDEO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM