Filip Chudý Rôzne

Považskobystričania, máte pripomienky a požiadavky? Môžete ich riešiť aj takto

Na známom považskobystrickom sídlisku sa rozhodli zlepšiť komunikáciu s obyvateľmi obnovením jednej tradičnej formy. Akej?

Ilustračný obrázok k článku Považskobystričania, máte pripomienky a požiadavky? Môžete ich riešiť aj takto
Zdroj: Dnes24.sk

Počas apríla sa konala medzi obyvateľmi Dedovca anketa o tom, či je záujem o pomenovanie ulíc, čo by zlepšilo orientáciu na ňom. Väčšina ľudí síce vyslovila zamietavý postoj, ale anketa nebola márna, naopak, pre Výbor mestskej časti (VMČ) Lány mala veľký význam, pretože ľudia sa v ankete nevyjadrili len k samotnému pomenovaniu ulíc. „Dozvedeli sme sa čo trápi obyvateľov lokality Dedovec. Aj preto sme sa rozhodli schránku premenovať na pripomienky a požiadavky a ponechať na oplotení zberného dvora. Slúžiť bude pre všetkých obyvateľov mestskej časti Lány,“ povedala predsedníčka VMČ Lány Jana Veličová.

Tá ďalšej upozornila, že nejde o novinku, ale ide o oprášenie podobnej veci z minulosti, ktorá fungovala pred pár rokmi cez Lánoviny. „V minulosti do schránok Lánovín prichádzalo veľmi veľa podnetov. Je to dobrá komunikácia s občanmi, pretože väčšina radšej komunikuje písomne, akoby prišli fyzicky na výbor. Niektorí nám takto dajú aj na seba kontakt, preto sa nám s nimi potom následne ľahšie komunikuje hlavne elektronickou formou,“ prezradila Veličová.

„VMČ Lány na svojom májovom zasadnutí odsúhlasil spomínanú schránku na pripomienky a požiadavky občanov a možno pribudnú do konca roka aj ďalšie v iných lokalitách na Lánoch. Išlo by o Moyzesovu, Dukelskú a Lánsku ulicu,“ informovala predsedníčka daného výboru.

No zatiaľ môžu všetci obyvatelia Lánov vhadzovať svoje podnety do schránky na Dedovci, ktorá je umiestnená na plote tamojšieho zberného dvora. VMČ Lány si od toho sľubuje lepšiu komunikáciu s občanmi a hlavne identifikovanie ich potrieb, hoci o viacerých vedia, pričom niektoré správy od ľudí vedia aj povzbudiť do ďalšej práce, s čím majú skúsenosti už aj z minulosti, keď fungovali predchádzajúce schránky.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Stovky motorkárov v Považskej: Spanilá jazda ulicami mesta! VIDEO a FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM