Filip Chudý Hádzaná

Považskobystričania majú veľkú túžbu: Z čoho sa chcú po dlhých rokoch radovať?

Hádzanárska sezóna sa blíži k svojmu záveru a vyvrcholí počas zostávajúcich májových dní. Čo by chceli naši hádzanári po ôsmich rokoch dosiahnuť?

Ilustračný obrázok k článku Považskobystričania majú veľkú túžbu: Z čoho sa chcú po dlhých rokoch radovať?
Zdroj: Barbora Talačová

Zatiaľ naposledy v roku 2009 sa hádzanári MŠK Považská Bystrica tešili z extraligovej medaily. Vtedy bola bronzová a klubová zbierka má odvtedy bilanciu 3–3–1. Už osem rokov teda čakajú Považskobystričania na jej rozšírenie, pričom toto čakanie túžia ukončiť. Príležitosť na to budú mať už od stredy, keď v sérii o 3. miesto na tri víťazné zápasy vyzvú Topoľčany. Dokým sa séria nerozhodne, v Považskej Bystrici sa bude hrať vždy o 18:00 počas troch zvyšných májových stried.

„Medaila je motívom každý rok a predstavuje taký hnací motor, teda aspoň tak som to vnímal ešte ako hráč, keď som ich zbieral. Domáci a všetci, ktorí tu už dlhšie žijeme, vnímame fakt, že medailový úspech sa nám už dlhšie nepodaril, navyše pre mnohých by bola aj prvá, preto máme veľkú túžbu ju získať,“ povedal o prípadnom prerušení osemročného čakania na cenný kov tréner MŠK Václav Straka.

Ten priznal, že sklamanie zo semifinálového vypadnutia v tíme síce bolo, hlavne preto, že sa to uzavrelo doma, ale už sa pozerajú dopredu. Situáciu sťažil hlavne na tréningoch fakt, že v kabíne šarapatila viróza, ale dobrou správou je to, že hráči by mali byť už v poriadku a nastúpiť všetci. „Bolo to teraz také špecifické obdobie, aby sme zladili tréningové mikrocykly, pretože do semifinále skočila reprezentačná pauza, navyše rýchlo sme sa museli preorientovať na iného súpera, preto uvidíme, ako to vystrelí,“ vyjadril sa považskobystrický tréner.

Ako ďalej uviedol, majú výhodu domáceho prostredia v prvom a aj v prípadnom rozhodujúcom zápase, preto bude len na nich, aby si ho uhájili, hoci si uvedomuje, že to nebude proti Topoľčanom ľahké. „Po základnej časti sme mali rovnako bodov, po nadstavbovej sme mali o dva viac vďaka remíze v Topoľčanoch. Ide preto o absolútne vyrovnaného súpera, pričom ich hra je založená na defenzíve a výkone brankára Meluša. Možno síce nemajú také ostré spojky, ale za to výborné krídla a pivotov,“ charakterizoval protivníka Straka.

Hrá sa síce v stredu, čo je trochu netradičný čas, ale podľa trénerových slov celý tím verí, že ich prídu povzbudiť fanúšikovia, pretože práve o tom je domáce prostredie a podporu z tribún budú potrebovať, čo by mohlo byť v boji o tretie miesto podstatné. „Urobíme všetko preto, aby sme v tejto sérii uspeli. Veď by sa aj patrilo, aby po osemročnom čakaní pribudla ďalšia medaila, navyše aj vzhľadom na túto sezónu by bolo smutné, ak by sme ju prípadne nezískali,“ doplnil brankár Martin Biel, dlhoročný člen kádra.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Považskobystri­čania blízko postupových osláv: Vypuknú za tohto predpokladu!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM