Filip Chudý Futbal

Považskobystričania majú najvyššie ambície: Ako sa osvedčia letné zmeny?

Nová ligová sezóna začína už aj pre považskobystrických futbalistov. Zistili sme, aké v nej má náš klub ambície. Bude sa bojovať o postup?

Ilustračný obrázok k článku Považskobystričania majú najvyššie ambície: Ako sa osvedčia letné zmeny?
Zdroj: Dnes24.sk

V nedeľu 13. augusta o 17:00 sa začne pre futbalistov MŠK Považská Bystrica malým derby v Ladcoch nová ligová sezóna. Tá minulá bola úspešná, keď sa mužom podarilo postúpiť s veľkým prehľadom do 5. ligy. V letnej prestávke nastali zmeny, keď novým trénerom tímu sa stal Jaroslav Vágner a káder sa omladil. S výnimkou Jozefa Zubeka odišli všetci hráči nad 30 rokov a kabínu doplnili odchovanci z dorastu a mladík Roman Jeleník z Papradna. No ciele zostávajú naďalej najvyššie.

„Chceli by sme postúpiť, ale uvedomujeme si, že máme mladé mužstvo, preto uvidíme, ako sa to všetko vyvinie. Ale určite sme silnejší, ako tomu bolo na konci minulej sezóny. Hráči totiž prešli výbornou prípravou pod novým trénerom, ktorý je náročný. Zmenili sme aj štýl a koncepciu hry, o čo sa postaral tréner Vágner. Vyzerá to, že to smeruje k lepšiemu, ale overí to až súťaž,“ povedal manažér klubu Ján Panák.

Udržať sa nepodarilo talentovaného strelca Adama Gáboríka, ktorý prijal ponuku z treťoligového Púchova, ale v kádri sú už natrvalo ďalší nádejní hráči z minulosezónneho dorastu, ktorí sa hlásia o slovo – Andrej Valient, Sebastián Čiernik, Samuel Jakubek, Martin Baránek a Denis Patrnčiak. „Za posilu môžeme považovať aj Lukáša Čelka. Ten síce prišiel už v zime, ale celú jar ho trápili zdravotné problémy. Naskočil až teraz, pričom sa rozohráva a vyzerá to tak, že k dobrým výkonom. Chcem veriť, že bude pre nás prínosom, keďže patrí medzi našich najskúsenejších hráčov a mal by minimálne v začiatku patriť k nosným hráčom,“ vyjadril sa Panák.

Podľa neho každý zásah do mužstva prináša niečo nové, pričom sa len ukáže, ako mladí hráči nahradia v zostave tých skúsených, ktorí káder opustili. Menším problémom je to, že nie všetci hráči sú úplne zdravotne v poriadku. „Hráči podstúpili náročnú prípravu so štyrmi tréningami za týždeň pri vysokých teplotách. Zanechalo to na nich trochu stopy. Neboli totiž na takú náročnosť zvyknutí. Všetko sa robí rýchlejšie, čo od nich vyžaduje tréner, ktorý tomu prispôsobil aj tréningy,“ prezradil manažér MŠK.

Domáce zápasy budú Považskobystričania naďalej hrávať v nedeľu o 10:00, keďže tento termín sa osvedčil. Hrať sa bude na hlavnom štadióne, na umelej tráve iba pri nepriaznivom počasí, aby sa zbytočne nezničil prírodný trávnik, do ktorého sa v minulých dvoch rokoch investovalo cca 20 000 eur. Podľa Jána Panáka sa naši súperi v boji o postup ešte iba ukážu, no hlavne na Veľké Uherce a Kanianku si treba dať pozor. Čo sa týka ostatných celkov MŠK Považská Bystrica, u tých bude hlavnou ambíciou výchova a rozvoj hráčov a hráčok, pričom sa robí na rozvoji mládežníckeho futbalu.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Päťročné čakanie radosť neprinieslo: Čo Považskobystričanov zradilo? VIDEO a FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM