Filip Chudý Hádzaná

Považskobystričania majú krátky čas na prípravu: Aké sú plány?

V novom roku sa už stretli aj naši hádzanári, ktorí sa pripravujú na druhú časť pre nich zatiaľ mimoriadne úspešnej sezóny. Na čo sa zamerajú?

Ilustračný obrázok k článku Považskobystričania majú krátky čas na prípravu: Aké sú plány?
Zdroj: Barbora Talačová

Hádzanári MŠK Považská Bystrica sa tesne pred Vianocami rozišli s pocitom dobre odvedenej práce počas jesennej časti, v ktorej splnili viacero predsezónnych cieľov. Ten najhlavnejší, ktorým bol postup do HIL-ky, už majú aj matematicky istý. Tiež sa im podarilo postúpiť do finále Slovenského pohára, čo by pri predpokladanom vývoji malo zabezpečiť pohárovú miestenku aj pre budúcu sezónu. No v pohárovej Európe hrajú aj v tejto sezóne, pričom úspešne, veď v nej budú pokračovať aj na jar.

Boj na troch frontoch odčerpal našim chlapcom množstvo síl, preto zimná prestávka, hoci krátka, padla každému vhod. Lenže Považskobystričania už poctivo zarezávajú v zimnej príprave, ktorá sa im začala minulý týždeň vo štvrtok podvečer. Ich cieľom je čo najlepšie sa pripraviť na jarnú časť, ktorá pre nich začne tentoraz netradične skoro, už 19. januára dohrávkou v Prešove.

„Máme veľmi krátky čas na hrubú prípravu, preto všetko bude prebiehať s loptami. Bude tam viac sily, oživenie kondície. Máme do toho domáci turnaj MŠK cup. Žiadne ďalšie prípravné zápasy neplánujeme, nie je na to čas, veď kolotoč sa rozbehne veľmi rýchlo,“ povedal Václav Straka.

Toho v jeho neprítomnosti, keďže bol počas víkendu s olympijským výberom Slovenska vo Švajčiarsku, zastúpil Peter Valášek. Aj naďalej sa nemôže počítať s dlhodobo zranenými hráčmi Mariánom Gardianom a Andrejom Zúbekom. Čo sa týka Borisa Saitza, ten má začať individuálne trénovať, ale ešte sa uvidí, čo mu rameno dovolí a či bude môcť do jarnej časti naskočiť, no v jej úvode to nebude. Dobrou správou je to, že Stanislav Pupík a Radim Chudoba, ktorí boli preventívne šetrení v závere jesene, nemajú nič vážne.

Káder by sa smerom na jar meniť nemal, no nejaké zmeny v pláne predsa len sú, a to tie herné. „Vieme, čo náš čaká, hneď ostrý úvod proti Prešovu s dôležitými zápasmi. Určite chcem niečo nové do hry zapojiť, resp. oživiť niektoré veci. Teraz sa zameriame trochu viac na Prešov, keďže budeme s ním hrať často, čiže nejaké prvky určite budú zamerané aj naň,“ dodal Straka. S Prešovom nás v úvode jari čakajú až štyri z prvých piatich zápasov, do toho ešte hráme v Hlohovci. Táto päťzápasová porcia je pritom rozložená len na 17 dní.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Je to potvrdené: V Považskej Bystrici bude opäť česko-slovenská súťaž, FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM