Filip Chudý Hádzaná

Považskobystričania hlásia prvú letnú posilu: Plány s ňou majú aj do budúcnosti

Hádzanári MŠK Považská Bystrica sa posilnili prvým hráčom. Vracia sa náš odchovanec s reprezentačnými skúsenosťami.

Ilustračný obrázok k článku Považskobystričania hlásia prvú letnú posilu: Plány s ňou majú aj do budúcnosti
13
Galéria
Zdroj: Barbora Talačová

Aj keď je aktuálne letná prestávka, v hádzanárskom klube MŠK Považská Bystrica nelenia a pripravujú už káder na novú sezónu. V nej sa pôvodne mala obnoviť spoločná súťaž s českými klubmi (HIL), ale keďže tie už od dohodnutého projektu nakoniec ustúpili, musela sa slovenská strana so vzniknutou zmenou zaoberať. Odpoveďou je zmena názvu najvyššej súťaže, do ktorej vstúpil nový partner, preto od novej sezóny ponesie názov Slovnaft handball extraliga.

Považskobystričania v prvom kole (2.-3. septembra) pocestujú na pôdu obhajcu titulu z Prešova. Okrem toho si tretiu sezónu za sebou zahrajú aj v pohárovej Európe, keď opäť budú súčasťou Vyzývacieho pohára. A aj v ňom im pomôže prvá letná posila, ktorou je náš odchovanec Ladislav Kovačin. Od minulého týždňa 31-ročný brankár sa vracia do rodného klubu po štyroch rokoch, keď v lete 2013 odišiel do Nemecka. Kovačin v minulosti zbieral skúsenosti aj v reprezentácii, keď si okrem iného zachytal aj na ME 2012 v Srbsku.

„Boli sme s ním dohodnutí už dlhšiu dobu, bohužiaľ, situáciu skomplikoval krach HIL-ky. Chceli sme totiž posilniť brankársky post a mať silnú trojicu medzi žrďami. HIL-ku totiž malo hrať 16 mužstiev, čo predstavuje náročnú porciu stretnutí pre kľúčový brankársky post. Takto máme troch kvalitných brankárov, chytať bude ten s najlepšou formou,“ povedal zástupca klubu Ľuboš Cifra.

Kovačin tak doplní brankársku dvojicu Radek Motlík, Martin Biel, ale považskobystrické MŠK si od neho sľubujú prínos nielen na ihrisku. „Laco Kovačin je človek, ktorý hrá srdcom, preto určite bude prínosom aj do šatne, čo bol tiež jeden z dôvodov, prečo sme chceli, aby sa vrátil. Je to Považskobystričan, pričom verím, že tu už aj ostane do konca kariéry, a to nielen ako brankár, ale aj ako nejaký funkcionár. Určite tu bude trénovať nejaké deti. Keď sme si všetko spočítali, Laco Kovačin vyšiel ako veľmi potrebný človek pre považskobystrickú hádzanú aj smerom do budúcnosti,“ dodal Cifra. Kovačin v budúcej sezóne povedie tím mladších žiakov A.

Laco Kovačin sa vracia do Považskej: Zábery z jeho prvého angažmánu u nás
13
Galéria
Zdroj: Barbora Talačová

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Považská Bystrica má nového trénera: Veľký návrat po 25 rokoch

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM