Filip Chudý Futbal

Považskobystričania hľadajú formu: Na tréningoch všetko OK, príde zápas a ...

Po výbornom vstupe do tejto sezóny začali považskobystrickí futbalisti strácať. Kde vidia príčiny aktuálnej neúspešnej série?

Ilustračný obrázok k článku Považskobystričania hľadajú formu: Na tréningoch všetko OK, príde zápas a ...
Zdroj: Milan Kováčik

Futbalisti MŠK Považská Bystrica začali ako nováčik piatej ligy súťaž veľmi dobre, keď vyhrali svojich prvých šesť zápasov a navyše dostali v nich len jeden gól, no odvtedy akoby uťalo. Z nasledujúcich šiestich stretnutí vyhrali len raz, trikrát remizovali, dva zápasy prehrali a inkasovali až 12 gólov. Štatistiky si mohli vylepšiť v nedeľu doma proti Kanianke, no podarilo sa im to len z časti. Prerušili totiž sériu dvoch prehier, lenže po remíze 1:1 stratili ďalšie dva body.

„Súper bol lepší a remízu berieme. My sme sa dostali do herného kŕča a nezvládli to už tretíkrát po sebe. Vôbec sa nevieme presadiť a hlavne prehrávame veľa osobných súbojov. Neviem, či je to tým, že ostatní naši súperi boli lepší od nás, alebo strácame v nasadení. Musíme sa ale z toho poučiť, mladí chalani videli, o čom je seniorský futbal, no a tiež to chce posily,“ povedal tréner MŠK Jaroslav Vágner.

Práve proti Kanianke sme snáď prvýkrát počas jesennej časti nastúpili v kompletnom zložení, keď už bol k dispozícii aj Lukáš Čelko, no tréner si je vedomý, že nielen on, ale aj iní naši hráči, ktorí dlhšie maródovali, sa budú potrebovať rozohrať. Lenže do konca jesene zostávajú už len tri zápasy. „Čaká nás v závere jesene náročný program, veríme, že prelomíme sériu bez výhry. No chalani musia predovšetkým vyhrávať viac súbojov a nestrácať ľahké lopty, čím by sa mohli dostať z kŕča, v ktorom sa nachádzame. Na tréningoch je to pritom v poriadku, chalani makajú, no príde zápas a sme akoby vo všetkom pomalší,“ uviedol Vágner s tým, že chcú získať vo zvyšku jesene čo najviac bodov.

Že bola Kanianka v nedeľu lepšia, to priznal aj náš najlepší strelec Jakub Valient, ktorý zaznamenal zaznamenal z pokutového kopu svoj ôsmy ligový gól v sezóne. „Bohužiaľ, my sme začali hrať až v druhom polčase, čo je už akoby náš zvyk, pričom teraz sme mali v ňom dobré len niekoľkominútové pasáže, čo je málo. Každý zápas robíme tie isté chyby, hoci na ich odstraňovaní na tréningoch pracujeme, ale nevieme sa z nich poučiť. Toto určite nestačí na postup do vyššej súťaže,“ konštatoval náš 20-ročný ofenzívny hráč.

Podľa neho je problémom to, že nehráme každý zápas naplno a vo veľkom tempe. „Tak sme hrali vo Veľkých Uherciach na pôde popredného klubu súťaže. Vyhrali sme tam 2:0 a aj domáci nám tlieskali. Keby tak hráme stále, sme prví s veľkým náskokom… Ťažko mi je ale povedať, prečo tak nehráme stále, či je to krízou, maródkou… No nemôžeme sa na to vyhovárať, máme totiž široký káder. Proste sme stratili formu, hoci na tréningoch pracujeme dobre, no nevieme to preniesť do zápasov,“ dodal Valient.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Toto sme tu ešte nemali: Vďaka čomu Považská Bystrica prepisuje históriu?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM