Filip Chudý Rôzne

Považskobystričania, dajte si pozor: V meste môžu úradovať pochybní díleri

Energetici upozorňujú občanov na možnosť využívania nekalých praktík zo strany podomových predajcov. Na čo si treba dávať pozor?

Ilustračný obrázok k článku Považskobystričania, dajte si pozor: V meste môžu úradovať pochybní díleri
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Stredoslovenská energetika, a. s. (SSE), upozorňuje na podomových predajcov, ktorí môžu používať neférové praktiky. „Niektorí podomoví predajcovia sa vydávajú za zástupcov SSE, tvrdia, že sú z energetiky, že treba podpísať novú zmluvu na dodávku elektriny, prípadne plynu, že po podpise zmluvy sa nič nezmení, len faktúry budú chodiť z iného mesta. Taktiež môžu tvrdiť, že SSE nie je slovenská spoločnosť, že sa zlučuje s inou spoločnosťou, alebo dokonca, že zaniká. Takýmto tvrdeniam neverte, sú nepravdivé,“ uvádza SSE.

„Chceme upozorniť, že v Považskej Bystrici bola nahlásená aktivita podomových predajcov. Upozorňujeme občanov na možnosť využívania nekalých praktík zo strany podomových predajcov. Podpísanie zmluvy s nimi môže byť riskantné,“ uviedla Lucia Trníková z marketingového odboru SSE.

Aby ste si boli istí, že sa nestanete obeťou podvodu, potom sa držte rád SSE:

  • Pýtajte si identifikačný preukaz predajcu, na ktorom je jasne uvedené, pre ktorú spoločnosť pracuje.
  • Neuspokojte sa len s prísľubom všeobecnej percentuálnej zľavy. Nechajte si ju na mieste písomne vypočítať podľa účelu, na ktorý elektrinu využívate.
  • Vyžiadajte si od predajcu zmluvu, cenník a všeobecné obchodné podmienky. Nechajte si čas na ich dôkladné preštudovanie.
  • Nedovoľte predajcovi vypisovať súčasti zmluvy za vás. Môže totiž rozhodnúť o zmluvných podmienkach, ktoré budú pre vás znamenať dodatočné finančné náklady.
  • Poraďte sa so svojím okolím – rodina, priatelia, zákaznícka linka vášho súčasného dodávateľa energií.
  • Nechajte si čas na rozmyslenie. Nepodpisujte nič okamžite.
  • Pozor by si mali dávať najmä starší ľudia, ktorí sa veľmi často stávajú obeťami takýchto dílerov.

Čo robiť, ak ste zmluvu s podomovým predajcom podpísali? „Od zmluvy uzavretej pri podomovom predaji máte právo odstúpiť v lehote 14 pracovných dní odo dňa jej podpisu, a to bez uvedenia dôvodu. Výpoveď zmluvy musíte odoslať poštou (najlepšie doporučene) najneskôr v posledný deň vyššie uvedenej lehoty. Ak máte ďalšie otázky, môžete nás osloviť prostredníctvom nasledujúcich kontaktov. Zákaznícka linka SSE pre domácnosti: 0850 111 468,“ dodala SSE.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Platy vojakov by mali rásť

Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM