Filip Chudý Futbal

Považskobystričania blízko postupových osláv: Vypuknú za tohto predpokladu!

Považskobystrickí futbalisti sú kúsok od postupu do vyššej súťaže. Oslavovať môžu už počas najbližšieho víkendu. Ale musí sa stať toto!

Ilustračný obrázok k článku Považskobystričania blízko postupových osláv: Vypuknú za tohto predpokladu!
Zdroj: Dnes24.sk

Už počas tohto víkendu sa môžu futbalisti MŠK Považská Bystrica tešiť z postupu do piatej ligy. Po zmene trénera sa dostali do výbornej formy, keď pod vedením Kamila Begáňa nielenže vyhrali všetkých päť zápasov, ale v nich strelili aj 32 gólov, čo dáva skvelý priemer 6,4 strelného gólu na zápas. Postupová odmena môže prísť už v nedeľu, čiže vyše mesiaca pred koncom súťaže.

V matematickej hre o víťazstvo v piatej lige, ktoré spomínaný postup zabezpečí, sú už okrem Považskej Bystrice len tri kluby. Druhá FK Košeca, tretí TJ Manín Podmanín a piaty aj TJ Štart Tuchyňa. TJ Slovan Košecké Podhradie, nachádzajúci sa na štvrtom mieste, už postúpiť nemôže, keďže má 17-bodovú stratu a hrá vo zvyšku súťaže už len o 15 bodov.

Ak Považská Bystrica vyhrá čo i len jeden zápas zo svojich zvyšných piatych, s prvým miestom sa môžu rozlúčiť aj v Košeci a Tuchyni. Ak vyhrá dva zápasy, môže sa radovať z postupu bez ohľadu na ostatné výsledky. No ak v najbližšom kole vyhrá a Podmanín zároveň prehrá, už môže oslavovať postup, pretože by bol spečatený aj matematicky.

Strata Podmanína je pred 21. kolom 16-bodová, no TJ Manín má o dva zápasy na konte menej a hrá ešte o 21 bodov, kým MŠK už len o 15. No už po víkende môže byť bodový rozdiel nedostižný. Považská Bystrica ale musí v nedeľu o 10:00 doma poraziť ôsmy Bolešov a Podmanín v ten istý deň o 16:30 prehrať na pôde Udiče. Prípadná remíza Podmanína by znamenala, že ten by do konca súťaže musel všetko vyhrať a Považskobystričania pre zmenu nezískať ani bod, pričom navyše Podmanín by v poslednom kole v domácom vzájomnom zápase musel MŠK poraziť aspoň o tri góly.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Šláger kola v našom meste: Priblížia si Považskobystričania postup?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM