Filip Chudý Rôzne

Považskobystričan Vlado s kapitálnym úlovkom: Kapra chytil pred polnocou, FOTO

S koncom leta a so začiatkom jesene sa pre rybárov začína tá práva rybačka. A kapitálny kúsok na sebe nenechal dlho čakať. Kde naň Vlado natrafil?

Ilustračný obrázok k článku Považskobystričan Vlado s kapitálnym úlovkom: Kapra chytil pred polnocou, FOTO
Zdroj: TASR

Pre športových rybárov venujúcich sa lovu kaprov sa začína tá pravá rybačka až na sklonku leta a začiatkom jesene. Vtedy je podľa nich najväčšia pravdepodobnosť ulovenia kapitálnych kaprov. Podľa Považskobystričana Vladimíra Lovíšeka prichádza obdobie, kedy sú ryby aktívne a budú stále aktívnejšie.

„Prichádza jeseň, aktivita rýb sa znásobuje a práve to je obdobie, kedy sa dajú uloviť kapitálne úlovky,“ priblížil Lovíšek.

Dôkazom toho je podľa neho aj skutočnosť, že vo štvrtok 15. septembra o 23:30 mu skočil na háčik na Nosickej priehrade v považskobys­trickej mestskej časti Milochov kapor s hmotnosťou 14,9 kilogramu a dĺžkou 93 centimetrov. Zdolávanie trvalo asi štvrť hodinu. Ako nástrahu použil boilies s priemerom 18 milimetrov na korenenej báze a plávajúcu guľôčku s priemerom 14 milimetrov slúžiacu na mierne nadľahčenie a nasmerovanie nástrahy. Podobne ako všetky kapitálne ryby, ktoré doteraz chytil, putoval aj tento kapor späť do priehrady.

Kapor mu zabral v čase splnu mesiaca, ktorý mnohí rybári považujú za obdobie, kedy ryby nie sú aktívne. „Ja mám na spln opačný názor. Naopak, ja sa na spln teším, pretože podľa mojich skúseností sa počas splnu ryby aktivizujú a zaznamenávam najviac najkrajších úlovkov,“ skonštatoval rybár, ktorý sa športovému rybolovu venuje 30 rokov, špeciálne kaprom sa venuje 16 rokov. I keď podľa neho štvrtkový kapor nie je rekordný, je predzvesťou toho, že onedlho sa dajú očakávať aj väčšie úlovky.

Vo fotogalérii si pozrite úlovok Vladimíra Lovíšeka.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Havária remorkéru na Váhu: Považskobystrickí hasiči v akcii, je všetko pod kontrolou?

Foto: ilustračné

Úlovok Vladimíra Lovíšeka: Kapor z Nosickej priehrady
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM