Krimi

Považskobystričan Mišo (24) hneď z rána… Chytili ho na Rozkvete, FOTO

Muži zákona informovali o tom, že niektorí vodiči aj z Považskej Bystrice sú skrátka nepoučiteľní a sadnú si za volant aj v stave, kedy by nemali.

Ilustračný obrázok k článku Považskobystričan Mišo (24) hneď z rána… Chytili ho na Rozkvete, FOTO
1
Galéria
Zdroj: TASR

To, že alkohol za volant nepatrí a v prípade jeho zistenia neexistuje žiadna tolerancia je všeobecne známe. Napriek tomu policajti stále zisťujú, že sa nájdu vodiči, ktorí si sadnú za volant opití. Posledný takýto prípad riešili dopravní policajti z Považskej Bystrice. Informovalo o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Trenčíne na svojej facebookovej stránke.

Ako ďalej uviedli, v skorých ranných hodinách na miestnej komunikácii na sídlisku Rozkvet policajti zastavili a skontrolovali vozidlo Renault, ktorý riadil 24-ročný Michal z Považskej Bystrice.

„Pri cestnej kontrole policajti vodiča vyzvali k vykonaniu dychovej skúšky. Mladý vodič ráno nafúkal 0,74 mg/l, čo predstavuje 1,54 promile alkoholu. Opakovaná dychová skúška ukázala o niečo nižšiu hodnotu, a to 0,73 mg/l, čo predstavuje 1,52 promile alkoholu,“ oznámila polícia.

Mladý vodič podľa nej už čelí obvineniu z prečinu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky. „O jeho treste rozhodne súd. Za uvedený trestný čin je trestná sadzba v zmysle zákona trest odňatia slobody až na jeden rok.“ dodali.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Policajti ukázali výsledok jeho dychovej skúšky.

FOTO: Michal z Považskej Bystrice na Rozkvete nafúkal cez 1,5 promile
1
Galéria

Titulné foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM