Filip Chudý Samospráva Rôzne

Považskej zostala v rezerve pekná suma: Ako sa s ňou naloží? FOTO

Záverečný účet mesta Považská Bystrica za minulý rok vyšiel s prebytkom. Čo bude s týmito peniazmi?

Ilustračný obrázok k článku Považskej zostala v rezerve pekná suma: Ako sa s ňou naloží? FOTO
10
Galéria

Vo štvrtok 31. mája prebehlo zasadnutie Mestského zastupiteľstva v Považskej Bystrici, na ktorom bol poslancom predložený Záverečný účet mesta Považská Bystrica za rok 2017. „Záverečný účet mesta zhrňuje činnosť za predchádzajúci rok. Samozrejme okrem hodnotenia finančného rozpočtu, sa hodnotí aj programový rozpočet. Keď to vezmeme cez čísla, tak celkovo sme vykázali prebytok 423 000 eur,“ uviedol Anton Martaus, prednosta mestského úradu.

Ako ďalej vysvetlil, od toho však treba odpočítať asi 182 000 eur, čo sú účelové prostriedky, ktoré boli určené na niečo konkrétne, na čo sa nakoniec nemohli použiť a použijú sa v ďalšom roku. „A tiež treba od toho odpočítať asi 109 000 eur, ktoré sú v bytovom hospodárstve a keď toto všetko odrátame, tak nám vyjde 132 000 eur na pridelenie do fondov. Toto sa už schválilo, pridelí sa 128 000 eur do rezervného fondu a 4 000 eur do fondu na udržanie krízového centra,“ doplnil Martaus.

„Rezervný fond sa musí použiť vždy len so súhlasom poslancov. A to na mimoriadne veci, s ktorými sa v rozpočte nepočíta. Preto tieto financie nateraz necháme v rezervnom fonde. Počkáme, čo sa počas roka stane, no nečakám, že ho využijeme. Ak by sa niečo stalo, ako napr. lávka na Rozkvete, dalo by sa to využiť. No lávku máme zatiaľ pokrytú z vlastných zdrojov,“ povedal primátor mesta Karol Janas.

Ten na tomto zastupiteľstve naznačil, že s prácami na nebezpečnej lávke pre peších na Rozkvete sa vraj začne čoskoro. „Je to veľké teleso, ktoré bolo treba nanovo naprojektovať. Nedalo sa to len tak vymeniť. Navyše chceme, aby to bolo bezpečné a estetické. Projekty už máme hotové, treba to ešte vysúťažiť. Ak s tým nebude problém, do leta bude lávka vymenená. Nosné piliere zostanú, pričom sa zasanujú a na ne pôjde nová lávka,“ vyjadril sa primátor k našej otázke na túto lávku.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Mestské zastupiteľstvo v Považskej Bystrici: Zábery zo zasadnutia
10
Galéria

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM