Filip Chudý Futbal Video

Považskej začína unikať postupový vlak: Dôvody sú jasné, VIDEO a FOTO

Do novej sezóny vstúpili futbalisti Považskej Bystrice s veľkými ambíciami, ale tie sa zatiaľ nenapĺňajú. Tréner pomenoval príčiny.

Video: Filip Chudý / Zdroj: Dnes24.sk

Vedenie futbalového klubu MŠK Považská Bystrica pred sezónou hovorilo, že chce hrať o špicu tabuľky, dokonca sa nahlas spomínali postupové ambície. Preto prišlo k posilneniu mužstva o skúsených hráčov, ale v úvode ročníka sa investované peniaze do kádra zatiaľ výsledkovo nezúročujú.

Nepodarený úvod sezóny sa mohol čiastočne napraviť výhrou v domácom stretnutí proti Myjave, ale prišla prehra 1:2. Po prvých štyroch kolách tak strácame na prvú Myjavu už sedem bodov a sme až na ôsmom mieste tabuľky. Stopercentné sú aj Malženice, ale tie hrali zatiaľ len tri duely. Treba veriť, že sa to otočí, aby nám postupový vlak rýchlo neušiel. Najlepšie treba vyhrať už v ďalšom kole v Šali (4. 9.) a hneď na to aj doma proti poslednej Galante (7. 9. o 16.00 h).

Podľa slov trénera MŠK Jaroslava Vágnera išlo už o štvrtý smolný zápas v tejto sezóne. „My máme šance doma aj vonku, ale nedávame góly a dostávame ich z ničoho. Aj teraz sme viedli 1:0, možno nám mohol rozhodca aj druhú penaltu odpískať, ale potom sme zas dostali lacný gól na 1:1. V druhom polčase sme dostali ďalší na 1:2. Hrali sme, mali sme šance, ale strašne ich zahadzujeme. Pokiaľ nebudeme dávať v tejto ťažkej súťaži góly, nemôžeme vyhrávať. Pritom vidím, že mužstvo na to má, ale nevieme premeniť šance,“ povedal tréner.

„Chceli sme hrať hore, chceli sme postupovať. Preto sme teraz potrebovali vyhrať, aby sme sa na Myjavu dotiahli. Malženice navyše majú sériu domácich zápasov, my máme horšie vyžrebovanie. Teraz neviem vyhodnotiť postupovú situáciu, ale asi budeme musieť vyhrávať všetky zápasy. Nás však tá koncovka tak trápi, že to je neskutočné,“ vyjadril sa Vágner k faktu, že už máme sedembodovú stratu na postupovú pozíciu.

Považskobystrického trénera trápi, že sme dali len dva góly z hry, zvyšné dva boli z pokutových kopov. Pritom v prvých štyroch kolách sme mali k dispozícii až tri penalty, ale jednu sme zahodili. „Verím, že chytíme pozitívnu vlnu. Vidím, že chalani sú futbalovo lepší, len musíme dávať góly a lacno neinkasovať,“ doplnil Vágner, ktorý má aktuálne úzku lavičku, keďže proti Myjave mohol striedať reálne len dvoch hráčov do poľa. „Čiernik a Petruš sú zranení, J. Zavadzan je po zranení, Borovička nevybavený, pričom pri ňom sa to musí uzavrieť do konca mesiaca,“ opísal stav.

Aj pre Myjavu to bol podľa jej trénera Ladislava Hudeca dôležitý duel. „Vedeli sme, kde je sila Považskej Bystrice, čiže rýchle brejky a dobrá útočná fáza. Že nepremenili šance, to si môžu už sami vyčítať. Do niektorých sme ich pustili my našimi chybami. Bojovali sme o víťazstvo, hoci máme veľa zranených hráčov, ktorých sme nemohli použiť. Ale každý, ktorý bol na ihrisku, urobil to, čo mal. V niektorých prípadoch sme mali aj šťastie, ale skúsenosťami našich hráčov sme výhru udržali,“ konštatoval.

Podľa Hudeca išlo o dobrý zápas so šťastným koncom pre Myjavu. „Hovorí sa o tom, že má byť nejaká reorganizácia tretej ligy na dve skupiny západ a východ. My chceme byť preto hore a v priebehu súťaže uvidíme, že čo bude,“ odpovedal myjavský tréner na otázku, či majú po skvelom úvode sezóny postupové ambície. Kopaničiarom v Považskej Bystrici pomohli k výhre aj ich fanúšikovia, ktorí im vytvorili takmer domáce prostredie.

MŠK Považská Bystrica – Spartak Myjava 1:2 (1:1)

góly: 18. Slávik (11 m) – 41. Sivák, 48. Karika
žlté karty: Častulín – Pekár, Svatík, Jorík, rozhodovali: Drobec – Kováč, Šandrik, 262 divákov
MŠK: Vozár – Vala, Častulín, Mravec, Twasam – Gamboš, M. Zavadzan, Boris – Slávik, Gajdošík, Zuziak (68. Gáborík)
Myjava: Kubica – Toman, Horeš, Sivák, Lopušan – Pecha (90. Copko), Kóňa, Svatík (66. Flamík), Pekár, Karika (64. Vávra) – Jorík (86. Zmeko)

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Pozrite si aj galériu zo zápasu z dielne fotografa Vladimíra Pyxela Domena.

Šláger tretej ligy na FOTO: Považská Bystrica - Myjava 1:2
13
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM