Filip Chudý Iné športy

Považské derby v skvelej atmosfére ovládli panteri: Play-off je blízko! VIDEO

Prvoligovú hokejovú scénu osviežilo považské derby, ktoré tentoraz ovládli Považskobystričania. Z čoho mali radosť?

Ilustračný obrázok k článku Považské derby v skvelej atmosfére ovládli panteri: Play-off je blízko! VIDEO
Zdroj: Martin NoAm Ondrušek

Hokejisti HK 95 Považská Bystrica na piaty pokus ovládli považské derby, keď po štyroch tohtosezónnych prehrách porazili v stredu Dubnicu 5:2. Vďaka tomu si výrazne priblížili postup do play-off, keď päť kôl pred koncom základnej časti majú na deviatu Trnavu náskok už ôsmich bodov. „Ešte nemáme nič isté, musíme ísť od zápasu k zápasu. V hre je stále veľa bodov,“ upokojoval situáciu tréner HK 95 Miroslav Nemček.

Preňho bolo považské derby špecifické aj z toho pohľadu, že hoci trénuje Považskú Bystricu, sám je Dubničan. „Som síce z Dubnice, ale už som proti nim hral viackrát, čiže som to vnímal ako bežný zápas. Ten ale nebol o mne, ale o chlapcoch, ktorí chceli vyhrať, čo bolo vidieť. Išlo o derby, čo bolo cítiť už od úvodu, keď to bolo napäté z oboch strán, no my sme to lepšie zvládli psychicky. Navyše nás veľmi teší, že fanúšikovia začali chodiť na hokej, pričom ma príjemne prekvapilo, že chodia už aj na vonkajšie zápasy,“ doplnil Nemček.

„Určite to bola najlepšia atmosféra v sezóne. Som rád, že nás prišli fanúšikovia povzbudiť v slušnom počte, čo sme aj cítili na ľade. Bolo to super. Máme šancu si sami uhrať play-off. Teraz hráme v Trnave, kde treba zabrať, no a potom sa nám to už verím podarí,“ vyzdvihol atmosféru derby najlepší hráč domácich Michal Dvořák.

Podľa jeho slov podali považskobystrickí panteri proti Dubnici slušný výkon. „V prvej tretine sme viedli rýchlo už 2:0, keď sme boli lepší. V druhej tretine sme si to síce skomplikovali, ale v tretej sme zabrali, hoci súper bol aktívny, no išli sme si po víťazstvo,“ povedal náš obranca, ktorý uznal, že to bolo nervózne hlavne zo súperovej strany, ale aj také zápasy podľa neho bývajú.

Výrazný podiel na víťazstve HK 95 mal aj útočník Andrej Jurášek. „Bol to náročný zápas, ktorý rozhodli naše presilovky a disciplína. Nenechali sme sa zbytočne vyviesť z miery tým, že nás súperovi hráči faulovali. Určite to bolo na ľade nervózne, ale je to derby, každý chce vyhrať, čiže to k tomu patrí. Potešilo nás tiež to, že Trnava prehrala, čiže play-off je bližšie, pričom v piatok na jej pôde sa ukáže. Boli by sme radi, ak by sme potvrdili postup do play-off čo najskôr,“ konštatoval strelec víťazného gólu. Ak Považskobystričania vyhrajú v piatok v Trnave, budúcu stredu doma proti Prešovu môžu za určitých okolností potvrdiť postup do play-off.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Považské derby pre Bystričanov: Zostrih zo zápasu s Dubnicou
1
Galéria

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM