Filip Chudý Šport Iné športy

Považské derby pre Bystričanov: Tí začínajú mať smelšie ciele! FOTO

Hokejbalisti Považskej Bystrice si upevnili vedenie v extraligovej tabuľke. Základný cieľ už splnili, preto si nastavili latku trochu vyššie.

Ilustračný obrázok k článku Považské derby pre Bystričanov: Tí začínajú mať smelšie ciele! FOTO
16
Galéria

Hokejbalová extraliga pokračovala cez víkend dvoma kolami. Hráči HBK PROTEF Považská Bystrica najprv v sobotu prehrali v Martine 3:0, no v nedeľu si v považskom derby proti Pruskému chuť napravili, keď zvíťazili 3:1. Považskobystričania si tak upevnili prvé miesto v tabuľke, navyše by už takmer naisto nemali skončiť horšie ako na treťom mieste. „My sme potrebovali po sobotnej prehre nasadnúť opäť na víťaznú vlnu. Preto k tomu chalani pristúpili zodpovedne, každý chcel vyhrať, čo bolo na ihrisku vidieť. Celý čas sme dominovali a víťazstvo si postrážili,“ povedal po nedeľnej výhre tréner Tomáš Regec.

„Nepozeráme sa na to tak, že si musíme ustrážiť prvé miesto, veď v play-off je každý súper ťažký. Dôležitejšie ako poradie v tabuľke bude to, aby sme sa pred play-off dobre naladili a podávali stabilné výkony. No a potom už bude jedno, kto bude náš súper, vyhrať budeme chcieť s každým,“ konštatoval tréner HBK PROTEF.

Podľa jeho slov hra mužstva po zimnej prestávke ešte trochu stagnuje, keď sa dlhá prestávka prejavila, ale chalani sa do toho postupne dostávajú. „S lepším počasím budú aj lepšie výkony. Hlavne sa musíme sústrediť na každú tretinu, nič nemôžeme vypustiť, to je pre nás dôležité. Prvotným cieľom bolo dostať sa do play-off, to sme už ale splnili. Preto sme si nastavili latku trochu vyššie, pričom by sme chceli prejsť minimálne cez prvé kolo play-off,“ uviedol Regec k cieľom na najbližšie obdobie.

V nedeľu dvojgólový Lukáš Piják vedel, že proti Pruskému to nebude ľahký zápas, hoci derby podľa neho nemalo zbytočnú nervozitu a prehnané emócie. „Chceli sme odčiniť sobotňajšie zaváhanie z Martina, preto sme k tomu pristúpili zodpovedne, hoci v závere sme trochu poľavili, ale výhru nám to nezobralo. Musíme sa hlavne lepšie sústrediť, to nám robí problém. Ukázalo sa to aj v Martine, kde sme nenaskočili dobre do stretnutia, mali zlý pohyb a na to sme doplatili. Treba zlepšiť prístup, premieňať šance, no a potom máme na to, aby sme porazili úplne každého,“ vyjadril sa náš produktívny útočník. Tretí náš gól zaznamenal obranca Tomáš Bajánek, pre ktorého to bol prvý gól v extralige.

Aktuálne máme na čele tabuľky päťbodový náskok, ale druhé Vrútky majú o zápas menej. Hráči HBK PROTEF odohrajú ešte päť stretnutí, no doma už len dve. Najprv proti Nitre (24. marca), o deň na to proti Diakovej. „Chceli by sme si udržať prvé miesto, aby sme išli do play-off z čo najlepšej pozície. No hlavne chceme vyladiť formu na play-off a pripraviť sa na tie najdôležitejšie zápasy. A tam dokázať, že na čele tabuľky nie sme náhodou,“ dodal Piják.

Bystričania ovládli považské derby a vedú extraligu: Zábery aj z oslavnej ďakova
16
Galéria

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM