Filip Chudý Hádzaná Video

Považská zvládla semifinálový nervák: Piatykrát v sérii si zahrá o trofej, VIDEO

Finálový postup pre Považskú Bystricu. Vo vyrovnanom semifinále prevýšila Nové Zámky a už sa teší na Košice.

Video: Filip Chudý / Zdroj: Dnes24.sk

V semifinále Slovenského pohára privítali hráči MŠK Považská Bystrica MHC Štart Nové Zámky a po tuhom boji vyhrali 32:30. Piatykrát za sebou tak postúpili do pohárového finále. Tentoraz však ich súperom v boji o trofej nebude Tatran Prešov, ktorému v roku 2019 pretrhli sériu triumfov, ale HK Košice. Mužské finále by malo byť v jeden deň spolu so ženským na neutrálnej pôde.

Zvládli to

Podľa považskobystrického trénera Václava Straku patril tento zápas medzi tie lepšie, pričom taký v ostatnom čase neodohrali ani jeden. „Aj vďaka Novým Zámkom to bolo kvalitné stretnutie, kde útoky prevyšovali obrany. Bojovalo sa o finále a muselo sa to páčiť, pripomínalo to play-off. Súper má kvalitnú základnú zostavu. A keďže sme veľakrát hrali v oslabení, ťažko sme si mohli vybudovať výraznejší náskok,“ povedal.

„Do finále nejdeme v role favorita, keďže s Košicami máme nepriaznivú bilanciu a majú skúsenejšie družstvo. Zvládli sme to však už aj proti Prešovu,“ pripojil.

Teraz sa však podľa neho najprv sústredia na záver základnej časti extraligy a najbližšie na sobotný domáci zápas so Šaľou. Straku potešilo, že zhodili deku po nevydarenom stretnutí v Hlohovci. Zároveň verí, že v horizonte dvoch týždňov sa vrátia zranené opory Marián Gardian a Erik Žilinčík. Ladislav Kovačin po operácii vypadol na dlhšie.

Správy z Považskej Bystrice a okolia

Zlomové momenty

V zlomových momentoch zápasu strelecky vynikol Josef Hozman. Podľa neho sa na súpera dobre pripravili a vyhrali vďaka dodržiavaniu pokynov. „Bol to rýchly zápas, v ktorom sa obe strany striedali vo vedení. V dôležitých momentoch nám pomohol aj brankár, ale všetci sme hrali dobre. Vo finále musíme podať koncentrovaný výkon a hrať našu hru. Keď dáme do toho naše maximum, môžeme vyhrať,“ doplnil najlepší strelec duelu s deviatimi gólmi.

Hosťujúceho trénera Petra Sporneho mrzeli nepremenené šance, keďže na Považskú Bystricu boli podľa jeho slov pripravení. „Celkom dobre sme bránili, ale nevyužili sme niektoré šance. Ťažko sa mi však hodnotí výrazný nepomer sedemmetrových hodov v náš neprospech. Výkon rozhodcov mi však neprináleží hodnotiť. Gratulujem Považskej Bystrici k postupu a držím jej palce,“ dodal.

Športové správy

Sumár

MŠK Považská Bystrica – MHC Štart Nové Zámky 32:30 (15:16)

MŠK: Janík, Vernarský, Dobroň – Plšek, Sloboda 7/5, Bystrický 1, Hozman 9, Maliar, Petrík, Jurák 2, Briatka 5/2, Štefina, Urík, Vallo 5, Kvaššay 2, Valášek 1
MHC: Pavlovič, Bako – Kocák 5, Krajčír 3, Kalona, Illés, Dévai 4, Molnár, Vadkerti 3, Kucsera 5, Salgó 3, Tilandy 4, Nyári 3
Rozhodovali: Daňo – Sabol, vylúčení: 10 – 7, 7 m hody: 9/7 – 1/0, 200 divákov

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Pozrite aj zábery zo zápasu.

FOTO: MŠK Považská Bystrica - MHC Štart Nové Zámky 32:30 v pohárovom semifinále
9
Galéria
Zdroj: Barbora Talačová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM