Hádzaná

Považská získala 10. medailu: Strieborná odmena za extrémne ťažkú sezónu, FOTO

Ku trom titulom a dvom bronzom pribudlo do klubovej vitríny považskobystrických MŠK piate striebro. Ohlasy na medailový úspech.

Ilustračný obrázok k článku Považská získala 10. medailu: Strieborná odmena za extrémne ťažkú sezónu, FOTO
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Hádzanári MŠK Považská Bystrica nezískali štvrtý extraligový titul v histórii a po prehre vo finále Niké Handball extraligy sa museli uspokojiť so striebornými medailami. Najväčšiemu favoritovi na titul Tatranu Prešov vzdorovali, ale prekvapenie nedokonali. „Prešovčanov sme donútili k maximálnemu nasadeniu,“ tešilo trénera Václava Straku.

Cenné skúsenosti

Jeho zverenci napokon prehrali s Tatranom všetkých šesť vzájomných zápasov v sezóne. Vo finále podľahli po výsledkoch 20:23, 14:30 a 19:20. V prvom, no najmä v treťom zápase boli blízko cenného víťazstva. V závere vyrovnali na 19:19, ale gól Caballera Hernandeza napokon znamenal tretie víťazstvo Tatrana a koniec série o majstrovský pohár Antona Frola.

„Je to aj o skúsenostiach. Do finálovej série sme išli bojovať o titul. Karty boli dané, skúsenosti a káder boli na strane Prešova. My sme sa však neuspokojili s vidinou strieborných medailí. Povedali sme si, že ak máme ísť oproti zázraku, tak to musíme skúsiť. Zároveň to boli pre nás cenné skúsenosti. Nezvládli sme jeden polčas, ktorý sme vysoko prehrali (6:18 v druhom zápase, pozn.), ale vo zvyšných piatich sme boli vyrovnaný súper. Chalanom nemám čo vytknúť. Gratulujem im k výkonom vo finále aj v celej sezóne,“ povedal Straka.

Možno o rok

Na hráčoch Považskej Bystrice bola v treťom finálovom zápase viditeľná snaha o zvrat v sérii. Za stavu 0:2 na zápasy sa nevzdali, nezlomilo ich ani trojgólové manko, ktoré mali počas zápasu.

„Išli sme do toho s ambíciou revanšovať sa domácim najmä za prehru v druhom zápase. Nám v ňom nevyšlo absolútne nič. Dnes sme do toho dali všetko, mali sme aj trochu šťastia a nakopli sme sa. Prešov zistil, že to nebude také jednoduché víťazstvo. Jeden za druhého sme bojovali od začiatku do konca. Škoda, dnes chýbal kúsok. Spokojnosť môžeme cítiť aspoň z toho, že sme Prešov v dvoch zápasoch donútili siahnuť si na dno. Nedostali to v nich zadarmo,“ poznamenal brankár Ladislav Kovačin.

Viac správ zo Slovenska

„Aj keď idem hrať proti trojročnému synovi ,Človeče, nehnevaj sa,ʻ tak nechcem prehrať. Sme však realisti. Zdolať Prešov trikrát za dva týždne bola ťažká úloha. Dva zápasy sme ich trápili, chceli sme vyhrať aspoň jeden. Teraz sa jedno oko smeje, druhé plače. Uvidíme, možno to vyjde o rok,“ vyjadril sa Kovačin.

Extrémne ťažká sezóna

Jeho tím obsadil v základnej časti 2. miesto, za nezdolaným Tatranom zaostal o 8 bodov. V play off si najskôr poradil s Košice Crows, ale Tatran už bol nad sily ŠKP rovnako ako pred dvomi rokmi.

„Bola to extrémne ťažká sezóna. Veľké poďakovanie patrí Petrovi Valáškovi (manažér klubu) a Kataríne Opoldíkovej (sekretárka klubu, pozn.) za organizáciu. Pre koronakrízu sme museli prekonať veľa prekážok. To poznačilo nielen organizačnú stránku, ale aj športovú. Nebolo jednoduché načasovať formu, bolo veľa rôznych prestávok. Musím však povedať, že sme to zvládli. Už nemá cenu uvažovať nad tým, ako by sezóna vyzerala, keby boli diváci. Som rád, že sa vôbec dohrala a že sme ju takto zvládli,“ povedal tréner Straka.

Správy z Považskej Bystrice a okolia

Sumár tretieho finále

Tatran Prešov – MŠK Považská Bystrica 20:19 (12:8)

Tatran: Čupryna, Colodeti, Ondrejčák – Santos 2, Pacheco 4, Fech, Linhares 2, Rečičár 2, Kravčák, Fižuleto 3, Grzentič, Hernandez 5, Carapkin 2.
MŠK: Kovačin, Dobroň – Sloboda 1, Bystrický, Ivanycja 2, Maliar, Burnazovič 3, Petričenko 5, Jurák 1, Briatka 2, Štefina, Urík, Vallo 4, Kvaššay, Valášek, Gardian 1.
Rozhodovali: Rudinský, Mandák, TH: 3/3 – 1/1, vylúčení: 2:3, ŽK: 0:2.

Úvodný gól strelili hostia, ale Prešovčania rýchlo otočili a v 15. minúte viedli po presnom zásahu Santosa o tri góly (6:3). Hostia síce v 19. minúte vyrovnali gólom Petričenka na 6:6, no ďalšie dianie v prvom polčase ovládli Prešovčania. Gól Carapkina v 25. minúte znamenal štvorgólový náskok favorita – 11:7.

Hostia v úvode druhého polčasu dvihli hlavy a pokúsili sa zdramatizovať zápas. Stiahli manko na jeden gól (14:13). Tatranu sa podarilo súperovi odskočiť na 17:14, ale hostia opäť zdramatizovali zápas, keď sa dotiahli na 19:19. Záver síce priniesol drámu, no Prešovčania si už prvenstvo nenechali vziať.

Športové správy

Hlasy po finále

Miroslav Benický, generálny manažér Tatrana: „Bola to výnimočná sezóna a patrí jej aj ďalší prívlastok – veľmi ťažká, Poviem pravdu, že som veľmi rád, že sme dnes ukončili sezónu. Dohrávali sme ju bez mnohých zranených hráčov. Všetkým bude toto víťazstvo veľmi chutiť."

Igor Čupryna, brankár Tatrana Prešov: „Bola to veľmi ťažká séria. Bolo v nej aj dosť nervozity. Považská hrala veľmi dobre, trápila nás v obrane. My sme v treťom zápase nevedeli zlomiť ich systém, hrali naozaj veľmi dobre. Som veľmi rád, že sme vyhrali a ukončili sériu ďalším titulom."

Václav Straka, tréner MŠK Považská Bystrica: „Zachytili sme začiatok zápasu a aj keď Prešov vyhrával, tak iba tesne. Som rád, že naše odhodlanie neostalo iba v kabíne. Naši hráči dnes inkasovali iba 20 gólov, čo je na palubovke Prešova lichotivé. Už v prvom finálovom zápase sme boli blízko k víťazstvu, dnes sme takisto neboli ďaleko. Bolo to aj o šťastí."

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Pozrite si aj zábery z preberania medailí MŠK a posledného duelu sezóny.

FOTO: Hádzanári MŠK Považská Bystrica si po finále prevzali strieborné medaily
10
Galéria
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Správy z Považskej Bystrice a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM