Filip Chudý Hádzaná

Považská začína európsku púť v Taliansku: Aké šance máme proti včelám?

Považskobystričania začínajú nové európske dobrodružstvo, pričom tentoraz ho odštartujú na talianskej pôde. Zistili sme situáciu v tíme.

Ilustračný obrázok k článku Považská začína európsku púť v Taliansku: Aké šance máme proti včelám?
Zdroj: Barbora Talačová

Hádzanári MŠK Považská Bystrica vstúpia v sobotu 17. novembra o 19:00 do svojej ôsmej sezóny v pohárovej Európe. Už pred ňou boli priamo nasadení do 3. kola Vyzývacieho pohára, v ktorom čakali na súpera. Tým sa nakoniec stalo talianske Pallamano Pressano, ktoré v druhom kole vyradilo Olympiu Londýn po hladkých výhrach 40:16 a 37:23. Oba zápasy sa po dohode klubov hrali v Lavise, kde náš najbližší súper sídli. Do tohto severotalianskeho mesta nachádzajúceho sa cca 200 km od rakúskych hraníc sa vybrali naši hádzanári vo štvrtok večer, pričom v piatok v čase sobotného zápasu mali na pláne predzápasový tréning.

„Pred prvým zápasom hovorím obligátne, postupové šance sú 50 na 50. Ale prajem si, aby sa už po ňom preklopili na našu stranu. Pre nás je pohárová Európa motiváciou. Prajeme si zaplniť našu halu, aby nám fanúšikovia o týždeň pomohli k postupu,“ zaželal si ideálny scenár už smerom k domácej odvete (24.11 o 18:00) tréner MŠK Václav Straka.

Zostáva však ostražitý, keďže raz nás už taliansky súper vyradil, bol to Italgest Casarano (27:39, 29:33) v Pohári EHF 2007/08. Akou náročnou prekážkou budú pre nás teraz včely z provincie Trentino, keďže práve tú kvôli žlto-čiernym klubovým farbám má Pressano v klubovom znaku, sa ešte iba ukáže. „Keďže sa ako súperi veľmi nepoznáme, situácia je pred prvým zápasom otvorená. My sa v ňom pokúsime uhrať pozitívny výsledok, čiže víťazstvo alebo aby sme mali pred odvetou dobré šance na postup,“ doplnil.

Vrásky na čele mu však spôsobuje zdravotný stav kádra. Brankár Martin Biel vypadol na dlhšie obdobie, pričom pri utorkovej výhre 35:25 v Nových Zámkoch nehrali ani Martin Kozák a Ivan Bystrický. „Bohužiaľ, po reprezentačnej pauze máme v tíme viaceré zdravotné problémy. Proti Novým Zámkom sme preto šetrili Kozáka a tiež Bystrického. Či ale nastúpia v Taliansku, to sa rozhodne až tesne pred zápasom,“ objasnil považskobystrický tréner.

Aj preto pre istotu odcestovali s tímom do Talianska viacerí mladí hráči, pričom pre väčšinu z nich to bude premiéra v pohárovej Európe. „Podľa našich požiadavkov dlhodobo ukazujú tréningové úsilie Marián Maliar, Dominik Zábavčík, Andrej Sloboda a Marek Štefina, preto sme ich aj zobrali do Talianska, aby nasali atmosféru a získali motiváciu do ďalšej práce. Navyše veríme, že keď ich bude treba, ukážu sa na ihrisku ako platní hráči,“ uviedol Straka.

Podľa jeho slov je silnou stránkou nášho súpera zohratosť, keďže za sedem rokov sa jeho zostava veľmi nezmenila. „Hrajú za nich prevažne odchovanci, pričom hráči základnej zostavy majú okolo 30 rokov. Posilnil ich navyše Bosniak Dinko Dedovič. Kostra ich mužstva ťahá väčšinou celé zápasy, keďže druhú polovicu kádra tvoria väčšinou juniori. Predstavu o ich sile máme, pripravujeme sa na nich zodpovedne, pričom šance sú otvorené,“ dodal.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM