Filip Chudý Hádzaná Video

Považská v šlágri dominovala: Potešil aj návrat známej tváre, VIDEO a FOTO

Považskobystrickí hádzanári vyučovali v šlágri kola súpera zo Šale. Pozrite, čo zaznelo po zápase z oboch strán.

Zdroj: Dnes24.sk

Po konci v osemfinále Vyzývacieho pohára, keď hádzanári MŠK Považská Bystrica v Petrohrade domácemu favoritovi vzdorovali a prehrali tesne 24:25, sa opäť mohli sústrediť na extraligové povinnosti. A zvládli to bravúrne, keďže v priamom súboji o druhé miesto nedali Šali šancu a vyhrali 38:25. V 15. minúte bol síce ešte stav 7:6, ale o jedenásť minút neskôr už 15:6 a bolo prakticky rozhodnuté.

„Po pohárových povinnostiach sme sa chceli ťažkým zápasom vrátiť do extraligového rytmu, čo sa nám podarilo nad očakávanie. Silného súpera sme jednoznačne prehrali, čo nás teší. Som rád, že sme sa vrátili k rýchlej hre, na Šaľu to platilo. Predviedli sme aj viaceré pekné akcie. Prechod do rýchleho protiútoku na súpera pasoval, chalani si stretnutie užili. Verím, že na to nadviažeme,“ opísal Straka šláger kola.

Na konci sezóny budeme mať so Šaľou takmer stopercentne lepšie vzájomné zápasy, čo rozhoduje v prípade rovnosti bodov, keďže sme jej „naložili“ aj v prvom domácom zápase tejto sezóny (35:21). „Máme síce lepšie vzájomné zápasy, ale stále nám chýba teoreticky bod. No budeme chcieť určite vyhrať v Šali, ale nič ľahké náš nečaká ani v ostatných dueloch. Každý totiž bude potrebovať body, keďže sa črtá tiež veľký boj o štvrté miesto,“ povedal tréner MŠK Václav Straka.

Jediným menším negatívom na našom stredajšom výkone bol vstup do druhého polčasu z hľadiska defenzívy, keďže za 10 minút druhého dejstva sme dostali rovnaký počet gólov ako za celý prvý polčas, čiže osem. „Šaľa po zmene strán začala hrať vabank, dala nám viacero gólov po rýchlej rozohrávke a tiež z druhej vlny, pričom my sme na to po prestávke nereagovali správne. Ale po tej desaťminútovke sme zlepšili koncentráciu a zápas pokračoval tak, ako sa vyvíjal v prvom polčase,“ ozrejmil považskobystrický tréner.

Príjemným prekvapením bol návrat Antona Hároníka do našej zostavy, ktorý pred touto sezónou opätovne prerušil kariéru kvôli zdravotným problémom. „Malo to viacero dôvodov. Hlavným je však to, že sme s ním mali dohodu, že pokiaľ to môže zdravotne zvládnuť a bude sa cítiť dobre, pomôže nám. Je to pre nás vítaná pomoc na ihrisku aj v šatni. Ja aj chalani sme jeho návrat uvítali. Máme tak ďalšiu alternatívu, ak by nastali náhodou problémy, ako napr. nedávno so Šimonom Macháčom,“ vysvetlil Straka.

Hároník tak obnovil kariéru už tretiu sezónu za sebou, pričom to zdôvodnil tým, že chce tímu pomôcť, keďže jeho spoluhráči sú vyťažení. „Pokiaľ bola možnosť pomôcť, tak pomôžem. Do konca sezóny sú už iba nejaké tri mesiace. Vo svojom prvom zápase sezóny som sa cítil dobre. Pokiaľ všetko bude v poriadku zdravotne a bude to v mojich silách, do konca sezóny pomôžem,“ uviedol 29-ročný pivot, ktorý proti Šali hral záverečnú fázu stretnutia v obrane.

Hosťujúci tréner Ján Kolesár ťažko hľadal slová, keďže podľa neho nič nenasvedčovalo tomu, že hrá druhý s tretím. „Možno 12–15 minút to bolo zaujímavé, ale potom sa nám kopili chyby, ktoré nezvykneme robiť. Neviem, čo sa stalo. Nevedeli sme riešiť základné situácie. Vyzerali sme, akoby sme sa včera našli. A výsledný efekt bol taký, akoby hrali hrali muži proti dorastencom. Čo ma mrzí a musíme to napraviť,“ dodal.

Vyjadrenie domácej strany prinášame na videu hore, vyjadrenie Kolesára na videu nižšie.

Zdroj: Dnes24.sk

MŠK Považská Bystrica – HKM Šaľa 38:25 (16:8)

MŠK: Kovačin, Dobroň – Pupík 5, Macháč 8, Sloboda, Bystrický 4, Ivanicja 9, Jurák 1, Tumidalský, Briatka 5/2, Zábavčík, Oselský 1, Vallo 3, Gardian 1, Kozák 1
HKM: Králik, Konečný – Pľasun 1, Meľnyk 5, Lužica 2/2, Michniewicz, Moravec, Hájnik 1, Hricišon, Fodorean 2/2, Jadroň 2, Mažár 3, Percze 1, Dudáš 5, Petro 2, Šátek 1 Rozhodovali: Brunovský – Čanda, vylúčení: 6 – 5, 7 m hody: 3/2 – 6/4, 400 divákov

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Považská už aj s Hároníkom deklasovala Šaľu: Zábery zo šlágra kola
10
Galéria
Zdroj: Barbora Talačová

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM