Filip Chudý Hádzaná

Považská ukázala nezlomnosť: Čo ju držalo nad vodou okrem Motlíka? FOTO

Považskobystričania ukázali veľkú vnútornú silu. Hralo proti nim síce viacero faktorov, ale ťažkú úlohu zvládli.

Ilustračný obrázok k článku Považská ukázala nezlomnosť: Čo ju držalo nad vodou okrem Motlíka? FOTO
17
Galéria
Zdroj: Barbora Talačová

V prvom zápase nadstavbovej časti Slovnaft handball extraligy sa hádzanári MŠK Považská Bystrica trochu natrápili, ale výhrou 29:27 nad Hlohovcom potvrdili, že náš tím má veľkú vnútornú silu. V tejto ligovej sezóne už čelil viacerým výzvam, ktoré sťažili rôzne okolnosti, no s výnimkou posledného kola základnej časti ich všetky zvládol. Pred stredajšou dohrávkou musel čeliť početným hráčskym absenciám, dozvukom nedávnej chrípkovej epidémie, sklamaniu z nešťastného vypadnutia z pohárovej Európy, dlhej ceste z Madeiry, navyše v samotnom stretnutí sa pridali ťažké výsledkové stavy. Lenže mimoriadne dôležité dva body aj tak zostali na Považí.

„Od úvodu to bol ťažký zápas, Hlohovec sem totiž neprišiel na výlet. Ťažil z toho, že sme v prvom polčase zahodili obrovské množstvo čistých šancí, ešteže nás držal v bráne Motlík. V druhom dejstve sme zlepšili koncovku, tým sme sa začali dostávať do tempa a nakoniec to zvládli,“ povedal Ivan Bystrický.

Kvôli našej prvopolčasovej tragickej koncovke v jasných príležitostiach a tiež veľkému počtu technických chýb viedol Hlohovec, ktorý ťažil z následných protiútokov, 5:10 a po vyrovnaní na 10:10 aj 10:14. Lenže naši hráči sa nevzdali. „Keď sa prehráva od úvodu, vždy to stojí viac síl. Bolo to ťažké aj preto, že sme mali za sebou dlhé cestovanie, nešťastné vypadnutie atď. V zápase sme museli viackrát doťahovať, čo úbytok síl znásobilo, ale zvládli sme to a víťazstvo je o to cennejšie. Ukazuje to aj silu mužstva, že dokážeme držať spolu v ťažkých chvíľach,“ konštatovala naša mladá spojka s tým, že ľahké zápasy v sezóne už ale nebudú.

Tréner MŠK Václav Straka sa podľa vlastných slov obával, že tento zápas môže mať takýto priebeh. „Nejaká únava v našich hráčoch totiž je, keďže choroby a náročný program sa museli prejaviť, čo Hlohovec chcel využiť. Prejavilo sa to na nás až príliš v prvom polčase. Trvalo veľmi dlho, dokým sme sa proti dobrému súperovi naštartovali. Našťastie nás celý duel držal Motlík v bráne, čiže to nebolo pre nás ešte horšie. Po zmene strán sme zvýšili bojovnosť, dotiahli sa na súpera a zvládli záver,“ vyjadril sa s tým, že to nebol pekný zápas, výkon sa mu ťažko hodnotí, ale dôležité body máme.

Strakovi chýbali nejaké percentá v nasadení hráčov. „Keď to súper dokázal využiť, získal náskok, ale aj on robil chyby. Obaja brankári navyše chytali spoľahlivo, čiže sa skóre prelievalo. Verím, že to bude pre nás výstraha, lebo lepší súper by nás potrestal,“ doplnil.

Považskobystrický tréner tiež dúfa, že sa rýchlo dá káder zdravotne do poriadku. „Uvidíme, či sme náhodou neprišli o Chudobu, ktorý si proti Hlohovcu poranil sval. Snáď sa vráti rýchlo aj Kozák. To je ale riziko úzkeho kádra, čo sa teraz prejavuje. Ale musíme sa s tým vyrovnať. Teraz máme približne desať dní do ďalšieho stretnutia s ŠKP,“ dodal s tým, že naša zimná posila Martin Briatka začne po zranení s ľahkým tréningom. Bratislavčanov privítame už v prvý marcový piatok o 19:00.

Nadstavbu sme začali víťazne: Považská si poradila s Hlohovcom
17
Galéria
Zdroj: Barbora Talačová

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM