Filip Chudý Hádzaná Video

Považská si napravila chuť: O semifinále nás pripraví len zázrak, VIDEO

Považská Bystrica si výhrou napravila chuť po nezdare v Prešove. Pomohla si aj v boji o postup do play-off. Prinášame ohlasy.

Video: Filip Chudý / Zdroj: Dnes24.sk

Po nepodarenom zápase v Prešove (19:34) sa chceli hádzanári MŠK Považská Bystrica doma proti Hlohovcu podľa slov svojho trénera Václava Straku dostať do pohody a získať späť hernú istotu. „Zápas splnil očakávania v podobe víťazstva (26:18, pozn.). V obrane sme ho mali pod kontrolou. V útoku sme síce urobili nepresnosti a finálna fáza sa nie vždy vydarila, ale kombinačne to bolo v poriadku,“ povedal tréner MŠK.

Stretnutie nemalo podľa neho až také tempo a nižší počet strelených gólov vidí v zdržiavacej taktike súpera a tiež horšej efektivite jeho zverencov pri zakončení. „Nikdy sa nedá hrať na stopercentnú úspešnosť streľby. Chyby k tomu patria, ale teraz ich bolo o niečo viac,“ pripojil a vysvetlil, prečo minimálne striedal základnú zostavu.

Do pohody

„Chceli sme hráčov dostať do pohody a hernej istoty. Navyše mladí chalani hrali v rovnaký deň dorastenecký zápas proti Šali, kde mali značnú minutáž, čiže aj to bol dôvod, prečo sme ich nepreťažovali,“ vysvetlil Straka.

Že si chceli hráči MŠK napraviť chuť po prehre v Prešove, to zdôraznil aj Martin Briatka. „Tam sme to nezvládli, preto sme išli do súboja s Hlohovcom naplno. Mali sme však trochu problém sa presadiť v útoku, hlavne proti brankárovi. Ale zlomili sme to a výhra o osem gólov je pozitívna,“ uviedol s deviatimi presnými zásahmi najlepší strelec duelu.

Semifinále takmer isté

Čo sa týka postupovej matematiky, je takmer isté, že nám semifinále neujde a postúpime štvrtýkrát za sebou do priamej hry o medaily. Existuje už len jediná a trochu šialená kombinácia výsledkov, ktorá by nás dostala mimo semifinále. Nesmeli by sme vo zvyšných siedmich kolách získať ani bod, Nové Zámky by zas museli všetko vyhrať a ešte by nás aj vo dvoch zvyšných vzájomných duelov museli v súčte prevýšiť o minimálne deväť gólov.

Reálne sa však treba pozerať skôr už na samotné postavenie v play-off. Aktuálne máme na druhom mieste pred tretími Košicami náskok štyroch bodov a práve tie v piatok 28, februára o 19.00 h hostíme. „Tento duel je veľmi dôležitý pre postavenie v tabuľke pred play-off. Už sa naň tešíme. Zároveň dúfame, že bude z našej strany dobrý a zvíťazíme,“ doplnil považskobystrický tréner.

MŠK Považská Bystrica – HC Sporta Hlohovec 26:18 (14:9)

MŠK: Kovačin, Dobroň, Buday – Sloboda, Bystrický 1, Ivanicja 5, Burnazovič, Petričenko 4, Jurák, Briatka 9/5, Štefina, Urík, Vallo 6, Valášek, Gardian 1
HC Sporta: Gálik, Kosák – Péchy 5, Holdoš 2, Rakús 2, Ševčík, Lutovský, Paloncy 1, Macek 1, Antala 1, Jankovič 1, Majerník, Hajko 5/3, Pauk
Rozhodovali: Pavlovčák – Šimko, vylúčení: 5 – 2, 7 m hody: 5/5 – 4/3, 444 divákov

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

FOTO: MŠK Považská Bystrica - HC Sporta Hlohovec 26:18
7
Galéria
Zdroj: Barbora Talačová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM