Filip Chudý Rôzne

Považská sa môže zbaviť ČIERNEJ: Koľko ľudí si ešte musí dať pichnúť vakcínu?

Mesto Považská Bystrica oznámilo, koľko obyvateľov sa ešte musí dať zaočkovať, aby sa uvoľnili opatrenia o jeden stupeň.

Ilustračný obrázok k článku Považská sa môže zbaviť ČIERNEJ: Koľko ľudí si ešte musí dať pichnúť vakcínu?
12
Galéria
Zdroj: TASR/František Iván

Ak vo vekovej kategórii ľudí starších ako 50 rokov stúpne počet zaočkovaných na aspoň 65 percent, farba okresu sa na COVID semafore môže posunúť o stupeň nižšie. To sa čerstvo stalo v 14 slovenských okresoch pre COVID mapu platnú od 8. novembra. Napríklad nám blízke okresy Žilina a Trenčín majú byť podľa čísiel síce čierne, ale budú „len“ bordové kvôli zaočkovanosti.

Okres Považská Bystrica bude od pondelka 8. novembra už čierny, čo výrazne obmedzuje život všetkým ľuďom bez ohľadu na zaočkovanosť. Mesto Považská Bystrica na svojej stránke upozorňuje, že v okrese je aktuálne vo vekovej kategórii nad 50 rokov miera zaočkovanosti 58,92 percenta.

„Je potrebné zaočkovať ešte 1 433 obyvateľov vo veku nad 50 rokov k tomu, aby preočkovanie v tejto vekovej kategórii dosiahlo hranicu 65 percent,“ oznámilo mesto.

Pokiaľ by k niečo takému prišlo a zároveň by platil súčasný COVID automat, okres Považská Bystrica by už nemohol byť čierny. Treba však uviesť, že minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO) v stredu pripustil zmeny v opatreniach už v blízkej dobe.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Foto: ilustračné

Správy z Považskej Bystrice a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM