Filip Chudý Rôzne Kultúra

Považská sa môže tešiť nielen na známych umelcov: Dni mesta s týmito atrakciami

Oslavy výročia nášho mesta ponúknu nielen bohatý kultúrny program, ale aj rôzne atrakcie. Čo všetko sa chystá?

Ilustračný obrázok k článku Považská sa môže tešiť nielen na známych umelcov: Dni mesta s týmito atrakciami
Zdroj: Mesto Považská Bystrica

V piatok 15. a v sobotu 16. júna bude Považská Bystrica oslavovať 72. výročie udelenia štatútu mesta. Pri tejto príležitosti je pripravené podujatie s názvom Dni mesta. Ako sme vás už informovali, počas dvoch dní sa ľudia môžu tešiť na interpretov ako Pavol Hammel, Lina Mayer, Lukáš Adamec, Mária Čírová, Celeste Buckingham či HEX. No to ani zďaleka nebude všetko. Koho neoslovia hudobné vystúpenia, ten môže navštíviť rôzne atrakcie v sprievodnom programe.

Počas neho je tento rok pripravený opäť bohatý a netradičný program pre rodiny s deťmi. Odštartuje už v sobotu o 10:00 a potrvá až do 14:00. „Deťom a ich rodičom bude k dispozícii celé okolie mestského úradu, čakať ich budú viaceré stanovištia, kde deti absolvujú rôzne športové, vedomostné či tvorivé aktivity. Za zvládnutie všetkých disciplín získajú deti malú odmenu,“ povedala hovorkyňa mesta Iveta Kováčiková s tým, že v prípade zlého počasia sa tento program presunie do zastrešených častí mestského úradu.

„V rámci sprievodných aktivít bude počas sobotného programu od 10:00 do 11:30 výstava historických vozidiel pred M-Parkom, od 15:00 na parkovisku za mestským úradom budú deťom k dispozícii viaceré zábavné atrakcie. Nebude chýbať maľovanie na tvár, balónikové kreácie, trampolína a deti sa určite zabavia aj v nafukovacom bludisku,“ uviedla Kováčiková.

Súčasťou osláv pri príležitosti udelenia štatútu mesta Považskej Bystrici bude opäť aj netradičná fotovýstava, ktorá si svoje miesto našla na city boardoch v centrálnej mestskej zóne medzi Tromi vežami a obchodným domom Tabat. V tomto roku môžete obdivovať fotografie, ktoré zachytávajú naše mesto z vtáčej perspektívy.

Dni mesta sú tiež každoročnou príležitosťou na odovzdávanie ocenení tým, ktorí naše mesto prezentujú nielen doma, ale aj v zahraničí. Najprv v piatok primátor Karol Janas odovzdá ďakovné listy a malú pozornosť úspešným žiakom, študentom a kolektívom z jednotlivých základných a základných umeleckých škôl. Najslávnostnejším bodom programu Dní mesta bude oceňovanie osobností. Tento rok bude udelená Cena primátora, šesť verejných uznaní a jeden čin roka.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM