Rôzne

Považská reaguje na zhoršenú situáciu: Rušia zábavu, obmedzenia pri senioroch

Radnica v Považskej Bystrici prijala nové protiepidemiologické opatrenia. Čo všetko nariadili?

Ilustračný obrázok k článku Považská reaguje na zhoršenú situáciu: Rušia zábavu, obmedzenia pri senioroch
8
Galéria
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Pre zvyšujúci sa počet pozitívne testovaných na nový koronavírus prijala považskobystrická radnica na zasadnutí krízového štábu niekoľko interných opatrení.

Opatrenia

Ako informoval primátor Považskej Bystrice Karol Janas, mesto zrušilo plánovaný koncert hudobnej skupiny, pri vstupe do budovy radnice opäť umiestnili dezinfekčnú bránu a obmedzili účasť verejnosti na zasadnutiach mestského zastupiteľstva a odborných komisií.

„Jedným z dôležitých výstupov krízového štábu mesta bolo prijať opatrenia aj pre najzraniteľnejšiu skupinu, a to občanov, ktorí sú v zariadení pre seniorov. Odporučili sme riaditeľke mestského zariadenia, aby obmedzila návštevy u klientov a povolila ich len v nevyhnutných prípadoch,“ ozrejmil primátor.

Hygienička o situácii

Podľa považskobystrickej regionálnej hygieničky Renaty Beníkovej bolo do 2. septembra v Považskej Bystrici pozitívnych 17 ľudí. „Sú to väčšinou osoby, ktoré sa vrátili zo zahraničia alebo boli spoločne na oslave či inej akcii, a tak vzniká množstvo podobných kontaktov,“ ozrejmila.

„Momentálne máme všetkých pozitívnych, ako aj ich kontakty, podchytených a sledujeme ich,“ zdôraznila Beníková s tým, že v pôsobnosti regionálneho úradu verejného zdravotníctva sú okresy Považská Bystrica, Púchov a Ilava a vo všetkých začína množstvo pozitívne testovaných ľudí stúpať.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM