Filip Chudý Hádzaná

Považská prerušila čiernu sériu: Pre fanúšikov sa pripravilo prekvapenie! FOTO

Máj vystriedal apríl a naši hádzanári konečne opäť ukázali svoju hernú tvár, ale nebolo to zadarmo...

Ilustračný obrázok k článku Považská prerušila čiernu sériu: Pre fanúšikov sa pripravilo prekvapenie! FOTO
15
Galéria
Zdroj: Barbora Talačová

Výsledkovo katastrofálny apríl, počas ktorého prehrali hádzanári MŠK Považská Bystrica všetkých šesť súťažných stretnutí, je už za nami. Do nového mesiaca totiž Považskobystričania vstúpili dôležitou výhrou 30:28 nad HKM Šaľa v prvom zápase série o tretie miesto. Priebeh pritom pre nás nebol ideálny, keď sme po sľubnom úvode prvý polčas prehrali 13:18, pričom po 35 minútach bolo ešte 16:21. No kým v prvom semifinále nás podobný priebeh zlomil, teraz sa stal opak. Výsledok sme otočili a urobili veľmi dôležitý krok k tomu, aby sa prerušilo naše deväťročné čakanie na medailu.

„Prvý polčas bol ako cez kopirák s minulými zápasmi a nálada vtedy nebola najlepšia. No po zmene strán sme našťastie zagresívnili obranu, chytil sa Motlík, vrátili sme sa k našej hre a otočili výsledok. Presne takýto zápas sme potrebovali, keď si obrana začala veriť a mali sme aj prechod do útoku. Verím, že to pomôže a nálada aj sebadôvera pôjdu opäť hore,“ povedal tréner MŠK Václav Straka.

Ten vyzdvihol aj prínos Tomáša Valla. Tomu sa v minulých dueloch nedarilo, no teraz podal výkon hodný reprezentanta. Nielenže strelil jedenásť gólov, ale ďalšie výbornými prihrávkami pripravil, jeho kľučky robili hosťom obrovské problémy a celkovo dal nášmu útoku tvár. Straku sme sa preto opýtali, ako je možné, že zrazu podal takýto výborný výkon, keď sa predtým dlhšie trápil. „Ak by sme vyrábali súčiastky rovnakej veľkosti, tak by bolo jednoduché len nájsť jeden chybný diel, vymeniť ho a rozbehnúť stroj. Ale toto je šport, kde rozhoduje psychika a ďalšie faktory. Sme radi, že mu to vyšlo, hoci sa predtým hľadal. Uvidíme, ako to pôjde ďalej,“ uviedol náš tréner.

Rovnakú otázku dostal od nás aj samotný Vallo. „Som rád, že som to konečne zlomil a darilo sa mi. Čím to ale bolo, to neviem. No už sme si povedali, že nemáme čo stratiť, ani sme podľa mňa neboli v tomto zápase favorit. Táto výhra je veľmi dôležitá, pričom môže mať výrazný vplyv na celú sériu,“ vyjadrila sa naša stredná spojka.

Druhý zápas sa hrá v stredu 9. mája o 19:00 v Šali, pričom z kuchyne nášho klubu prišlo prekvapenie pre fanúšikov. „Pozývame ich do Šale, keď bude v stredu pri športovej hale MŠK pristavený autobus, budú zabezpečené vstupenky aj malé občerstvenie. My hráči vás budeme v Šali potrebovať, a tak sme sa dohodli, že pre vás tento výjazd zorganizujeme aj zaplatíme a spolu zabojujeme o vytúženú medailu,“ informovala facebooková stránka klubu s tým, že záujemcovia sa môžu prihlásiť do komentárov pod odkazom.

Kabína tiež nezabudla na Radima Chudobu, ktorý na konci apríla u nás skončil. Na sobotnom zápase naši hráči vytiahli spomienkové tričká s nápisom: „My chlapci ti ďakujeme! Radim Chudoba, 15, čéééést…“ „V šatni sa dohodlo, že niečo také pripravíme. Bolo to myslím správne gesto pre všetkých, hlavne Radima. Ukázali sme, že sme naňho nezabudli,“ vysvetlil Vallo.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

MŠK Považská Bystrica o krok bližšie k bronz: FOTO z prvého zápasu o 3. miesto
15
Galéria
Zdroj: Barbora Talačová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM