Filip Chudý Hádzaná

Považská pred bránami play-off: Gratuloval jej aj reprezentačný tréner! FOTO

Po ďalšej dôležitej výhre by Považskobystričanov o postup do play-off pripravila len zhoda okolností. Čo ich delí od matematickej definitívy?

Ilustračný obrázok k článku Považská pred bránami play-off: Gratuloval jej aj reprezentačný tréner! FOTO
12
Galéria
Zdroj: Barbora Talačová

Hádzanári MŠK Považská Bystrica zvládli ďalší kľúčový zápas tejto sezóny, keď si v boji o play-off poradili s Hlohovcom 30:23. Pre úradujúceho vicemajstra to znamená, že definitívne prišiel o šancu na vyraďovaciu fázu sezóny, pre Považskobystričanov naopak to, že už len veľká zhoda výsledkových okolností by ich o play-off pripravila.

A hoci to ešte matematicky nie je isté, reprezentačný tréner Slovenska Martin Lipták, ktorý zároveň vedie aj Hlohovec, po sobotnom zápase zagratuloval Považskobystričanom k postupu do play-off. „Blahoželám domácim, ktorým to play-off prajem a nech sa im v ňom darí,“ povedal Lipták, ktorý priviedol v roku 2006 Považskú Bystrici k titulu. V podobnom duchu sa vyjadril aj hosťujúci Samuel Mažár, ktorý bola pri tomto našom spomínanom titule ako hráč. „Považská Bystrica predvádza celú sezónu dobré výkony a zaslúži si, aby bola tam, kde je,“ uviedol Mažár.

„Ja som veľmi rád, že sme zvíťazili. Nebol to totiž jednoduchý týždeň, keďže ešte dve hodiny pred zápasom som nevedel, či niektorí hráči nastúpia. Som spokojný s tým, že sme urobili dôležitý krok do play-off a že viacerí chalani hrali, hoci mali zdravotné problémy, pričom ďakujem aj doktorovi Fábrymu, ktorý odviedol veľký kus roboty,“ povedal považskobystrický tréner Václav Straka.

Ten priznal, že pred súbojom s Hlohovcom ešte neriešil postupovú matematiku, ale teraz sa na ňu pozrie. A tá prezrádza, že ak Nové Zámky stratia vo svojich zvyšných štyroch zápasoch aspoň tri body (hrajú dvakrát v Prešovom, so Šaľou a v Hlohovci), postupujeme do play-off bez ohľadu na naše zvyšné výsledky. Ak Topoľčany stratia aspoň tri body, tiež postupujeme, resp. jednoduchšia matematika, v prípade víťazstva v piatok v Topoľčanoch sme definitívne v play-off a zároveň na treťom mieste. V tejto súvislosti treba spomenúť aj fakt, že v Topoľčanoch nám teoreticky stačí prehrať aj maximálne o 10 gólov a budeme mať s nimi lepšie vzájomné zápasy, ktoré môžu pri rovnosti bodov rozhodovať o tretej priečke.

„Teraz sme síce splnili úlohu, ale sezóna pokračuje ďalej. Najbližší zápas je v Topoľčanoch a my ho chceme vyhrať. Už sa totiž nechceme uspokojiť len so štvrtým miestom, chceme si poistiť tretie,“ povedal Straka o ďalších plánoch. Podobne to vníma aj náš brankár Radek Motlík, ktorý proti Hlohovcu podal ďalší dobrý výkon. „Chceme už skončiť tretí, keďže stretnúť sa v play-off s Prešovom by bolo horšie. Ale práve ich máme ešte doma, pričom už sme ich raz porazili, preto nevidím dôvod, prečo by sme to nemohli zopakovať,“ doplnil Motlík, ktorý nejde v porazeneckej nálade ani do Topoľčian.

Považskobystričania zvládli dôležitý zápas: Play-off je už veľmi blízko!
12
Galéria
Zdroj: Barbora Talačová

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Považskobystrické školy si zmerali sily: Vyrastú nám nové nádejné talenty? FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM