Filip Chudý Rôzne

Považská nielen s novými lavičkami: V ktorých častiach mesta je krajšie? FOTO

Počas jesenných mesiacov pribudli v Považskej Bystrici desiatky nových lavičiek a nielen to. Na ktorých miestach sa z nich môžeme tešiť?

Ilustračný obrázok k článku Považská nielen s novými lavičkami: V ktorých častiach mesta je krajšie? FOTO
3
Galéria
Zdroj: Mesto Považská Bystrica

Približne v rovnakom čase ako pred rokom sa v Považskej Bystrici pristúpilo k ďalšej výmene starých lavičiek a smetných košov za nové. Ako informovala hovorkyňa mesta Iveta Kováčiková, mesto tentoraz nakúpilo 25 košov v sume 4 800 eur a 80 lavičiek a približne 200 samostatných výplní na lavičky v sume necelých 17 000 eur. „Nakúpili sa nové smetné koše z vymývaného betónu, ktoré sú kvalitné a zároveň esteticky ladia s lavičkami z rovnakého materiálu,“ opísala považskobystrická hovorkyňa.

„Nové koše sa v mesiaci október umiestňovali najmä v centrálnej mestskej zóne, a to hlavne v okolí obchodných prevádzok Tabat, Ščokino a Lidl, kde už boli staré smetné nádoby výrazne zdevastované. Ďalšie koše pribudli pri pamätníku SNP, v Považskej Teplej, v Hornom aj Dolnom Moštenci a pri zrekonštruovaných schodoch pred nemocnicou s poliklinikou. Ďalšie sa budú osádzať podľa potreby,“ povedala Kováčiková.

Čo sa týka lavičiek, zakúpených bolo 40 betónových samonosných lavičiek s operadlom a 40 bez operadla. „Tieto lavičky sa umiestňujú jednoduchým položením do terénu alebo na spevnenú plochu. Nové lavičky nahradili staré najmä na sídlisku Rozkvet, kde boli v najhoršom stave. Ďalšie pribudli napríklad na sídlisku Lány, Dedovec, Hliny, Stred, SNP, v okolí viacerých cintorínov, ale aj v mestských častiach, ako Považská Teplá, Podmanín, Praznov, Šebešťanová, Orlové, či Dolný Moštenec,“ uviedla hovorkyňa s tým, že všetky lavičky boli osádzané po konzultácií s príslušnými výbormi mestských častí.

Keďže niektoré staré lavičky mali zachovalú betónovú konštrukciu a zničená bola len drevená výplň, na nich sa staré znehodnotené dosky vymenili za nové, ktoré sú vyrobené z recyklovaného plastu. „Tie by mali mať vyššiu životnosť ako drevené, ktoré sa vplyvom poveternostných podmienok ničia viac,“ doplnila Kováčiková, podľa slov ktorej sa takýmto spôsobom opravil veľký počet lavičiek, pričom niekde sa vymenila iba jedna lata, inde celá výplň. Mesto má z tejto novej nakúpenej várky na sklade ešte 10 košov a 8 lavičiek.

Nové lavičky a smetné koše v Považskej Bystrici: Páčia sa vám?
3
Galéria
Zdroj: Mesto Považská Bystrica

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Úspech či prehra? Takto sa Považská umiestnila v súťaži NAJ mesto Slovenska

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM