Futbal

Považská má o vážneho súpera menej: Vieme, kam zaradili naše kluby

Minulá sezóna sa síce na regionálnej úrovni nedohrala, ale nová sa blíži. Začalo sa prihlasovaním. Aké ligy budú hrať kluby z Považskej a okolia?

Ilustračný obrázok k článku Považská má o vážneho súpera menej: Vieme, kam zaradili naše kluby
Zdroj: Vladimír Pyxel Domen

Športovo-technická komisia Západoslovenského futbalového zväzu (ŠTK ZsFZ) informovala, že berie na vedomie oznámenie klubov Spartak Trnava „B“, Špačince, Pribeta a Trenčianska Turná o nepokračovaní v súťažiach ZsFZ, pričom ŠTK schválila prihlášky do súťaží ZsFZ. „Doplnenie družstiev na 16 účastníkov bude vykonané v zmysle súťažného poriadku,“ oznámili s tým, že prípadné kvalifikačné stretnutie sa odohrá do konca júna.

V praxi to znamená, že všetci naši zástupcovia, ktorí spadajú regionálne pod Oblastný futbalový zväz Považská Bystrica, budú na regionálnej úrovni hrať tie isté súťaže, čo hrali aj v minulej sezóne, ktorú predčasne ukončili.

MŠK má o vážneho súpera menej

Futbalisti MŠK Považská Bystrica však budú bojovať o postup do druhej ligy s inými súpermi. Okrem trnavskej rezervy totiž v tretej lige západ nepokračuje ani ŠK 1923 Gabčíkovo, ktoré sa prihlásilo až do piatej ligy. To pritom patrilo v nedokončenej sezóne medzi tabuľkových susedov Považskobystri­čanov, čiže MŠK má o jedného vážneho súpera menej. Jasný líder minulej sezóny Spartak Myjava ale v súťaži zostáva, hoci do druhej ligy sa prihlasuje až do 26. júna, čiže ešte nevedno, či sa tam náhodou niečo nestane…

Futbal Slovensko: viac aktuálnych správ z futbalu

V tretej lige budú z nášho regiónu hrať aj ŠK LR Crystal Lednické Rovne a FK Beluša, ktorá zmenila názov z pôvodného TJ Kovo. Nováčikmi sa stali TJ Imeľ a OK Častkovce, lídri štvrtých líg nedokončenej sezóny. Tieto kluby sú už totiž doplnené do menoslovu účastníkov na zväzovej webovej stránke futbalnet.sk.

10 našich zástupcov

Štvrtú ligu severozápad budú naďalej hrať z nášho regiónu TJ Partizán Domaniža, TJ Partizán Prečín a TJ Spartak Kvašov. Ako nováčik je stránke futbalnet.sk uvedený TJ Družstevník Radimov.

V piatej lige sever sú z našich zástupcov TJ Slovan Brvnište, TJ Manín Podmanín, TJ Plevník – Drienové, TJ Tatran Cementáreň Ladce, FK Košeca, TJ Vápeč Horná Poruba a TJ Považan Pruské. V súťaži Trenčiansku Turnú nahradil klub Futbal – FK Melčice – Lieskové.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM