Hádzaná Video

Považská drží víťazné domáce hradby: Čo sa Strakovi nepáčilo? VIDEO

Vstup do sezóny považskobystrickým hádzanárom vyšiel, keď triumfovali aj v treťom domácom stretnutí. Tréner Straka však zdvihol varovný prst.

Zdroj: Dnes24.sk

Hádzanári MŠK Považská Bystrica zvíťazili v 4. kole Slovnaft handball extraligy nad ŠKP Bratislava 27:23. Tréner Václav Straka bol hlavne rád, že vyhrali. „Začiatok zápasu z našej strany však nebol dobrý. Chýbala nám agresivita v obrane a v útoku sme hrali profesorsky. To sa prejavilo v tom, že nám spadla sebadôvera a zápas sa ťahal gól na gól. V druhom polčase sme hrali agresívnejšie v obrane, utiekli súperovi, lenže chybami v útoku sme ho stále držali v hre,“ zhodnotil priebeh.

Chyby

„Som rád za získané body, ale výkon musí byť nabudúce lepší,“ zdôraznil Straka.

Domáci tréner svojich zverencov upozorňoval z lavičky na chyby aj počas zápasu. „Chyby sa robia stále, treba na ne upozorniť. Lenže nemôžu sa stať také, ktoré vyplývajú z nižšej koncentrácie, resp. taktické, na ktoré sa pripravujeme. To súvisí s hlavou. Ja som mal po minulom dobrom výkone trochu obavy, aby neprišlo k podceneniu. S hráčmi sme si to ale hneď po zápase vysvetlili,“ doplnil považskobystrický tréner.

Musí bojovať

Najbližšie nás mal čakať súboj na pôde Košice Crows, ale vzhľadom na okolnosti je ohrozený. „Je to ťažký súper. Základnú zostavu majú skúsenú, pričom ju vystužili kvalitné posily. Hlavne doma body nepúšťajú, ale my ich odtiaľ budeme chcieť,“ vyjadril sa Straka.

Ivan Bystrický v tejto sezóne nastupuje prakticky len poste pivota. Prerábajú ho teda na túto pozíciu? „Bystrický musí bojovať o miesto. Kde ho získa, tam ho bude mať. Samozrejme, je to prioritne spojka, kde chceme, aby si plnil svoje úlohy,“ dodal tréner MŠK.

Nevedeli sa naštartovať

Hosťujúci tréner Dušan Baďura pozitívne hodnotil vystúpenie svojho mužstva v prvom polčase. „Úvod toho druhého nám nevyšiel, čo rozhodlo, lebo potom sme sa mentálne už nevedeli naštartovať. Nefungovala nám v tom čase taktika a ani herné činnosti. Boli sme v kŕči. A hoci tam snaha bola, už sme výsledok otočiť nevedeli,“ zhodnotil.

Štart do sezóny však hodnotia Bratislavčania pozitívne. „Máme štyri body, pričom sme si verili, že by sme tu získali ďalšie, čo ale nevyšlo. Ako dobrá posila sa ukazuje Boris Rešovský, ale zas sme stratili iných chlapcov pre zranenie. Sezóna je ešte dlhá,“ pripojil Baďura.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

OBRAZOM: MŠK Považská Bystrica - ŠKP Bratislava 27:23
9
Galéria
Zdroj: Barbora Talačová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM