Filip Chudý Hádzaná

Považská definitívne v play-off a nielen to! Na čo sa čakalo šesť rokov? VIDEO

Považskobystričania dokázali odraziť útok svojho priameho konkurenta na jeho pôde. Odmenou im je nielen play-off, ale aj niečo iné. Čo to je?

Ilustračný obrázok k článku Považská definitívne v play-off a nielen to! Na čo sa čakalo šesť rokov? VIDEO
Zdroj: Barbora Talačová

MŠK Považská Bystrica po ročnej prestávke opäť postúpila do play-off. Definitívne o tom rozhodla remíza 20:20 v Topoľčanoch. Naši hádzanári tak odrazili možný útok svojho priameho konkurenta, ktorý sa už ale pred nich nemôže dostať, rovnako aj Nové Zámky. Považskobystričania preto prinajhoršom skončia pred vyraďovacou časťou sezóny na tretej priečke, čo je ich najlepšie umiestnenie po šiestich rokoch. V sezóne 2010/11 išli do play-off dokonca z druhého miesta, ale zároveň vtedy skončili nakoniec bez medaily.

„Sme radi, že už dve kolá pred koncom máme zabezpečené nielen play-off, ale prinajhoršom aj tretie miesto, pričom to všetko možno doceníme až časom. Veď do sezóny sme išli s tým, aby sa uhral postup do HIL-ky, čo sme splnili už v decembri. V nadstavbovej časti sme navyše proti najlepším mužstvám na Slovensku doteraz odohrali osem zápasov a prehrali len jediný, s čím sme spokojní,“ povedal tréner MŠK Václav Straka.

Ako ďalej uviedol, aj v Topoľčanoch sa potvrdilo to, že mužstvá sa už dokonale poznajú a zápasy ku koncu sezóny už budú skôr boje o dobrých defenzívach. „Presne to bolo v Topoľčanoch, kde nám pomerne dobre zahrala obrana a výborne chytal Motlík. Ale v útoku sme sa trápili, nedokázali sme preniesť na ihrisko veci z tréningu. Ale v závere nám to vyšlo, keď nám pomohli góly Bystrického a podaril sa aj posledný útok, keď sme odvolali brankára,“ vyjadril sa považskobystrický tréner.

Vyrovnávajúci gól, ktorý znamenal definitívny postup do play-off, strelil v záverečných sekundách Tomáš Vallo, ale veľmi dôležité boli aj góly 19-ročného Ivana Bystrického, ktorý prvýkrát v začínajúcej sa kariére potiahol prvé mužstvo MŠK tak, ako sa od ostrej spojky v zlomových momentoch aj očakáva. V záverečných siedmich minútach strelil štyri góly, čím dokonale nahradil v tej chvíli zraneného najlepšieho strelca Extraligy Radima Chudobu. Ako vážne je jeho zranenie, to majú ukázať pondelkové vyšetrenia.

Považská Bystrica má ešte teoretickú šancu aj na druhé miesto, ale podmienkou je to, že by musela v sobotu doma minimálne bodovať s Prešovom a Šaľa prehrať v Nových Zámkoch. Potom by bol priamy súboj o druhé miesto v poslednom kole v Šali reálny. Podľa Strakových slov by chceli skončiť aj druhí pred play-off, ale tiež sa už pozerajú na záver sezóny. „Tá mohla dopadnúť akokoľvek, keďže družstvá od druhého po siedme miesto sú veľmi vyrovnané. Že sme aktuálne tretí, to je super, ale stále si nie je na čo siahnuť a my si chceme po sezóne siahnuť na medailu. Ak zdravie hráčov vydrží a fanúšikovia nás hlavne doma poženú, určite chceme sezónu ešte vyšperkovať cenným kovom,“ dodal Václav Straka.

Považskobystričania postúpili do play-off: Spečatila to remíza v Topoľčanoch
1
Galéria

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Najväčší úspech Považskobystričanov v histórii: V play-off ho chcú zvýrazniť!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM