Filip Chudý Kultúra

Považská Bystrica začína žiť: Príde víťazka Superstar, chystá sa oslava Dňa detí

Dlhé mesiace bola Považská Bystrica ochudobnená o kultúrne zážitky, to sa však zmení. Pripravené sú viaceré akcie.

Ilustračný obrázok k článku Považská Bystrica začína žiť: Príde víťazka Superstar, chystá sa oslava Dňa detí
20
Galéria
Zdroj: TASR

Okres Považská Bystrica si polepšil v COVID automate za najkratší možný čas až o tri stupne, preto bude od pondelka 31. mája oranžový. Uvoľní sa teda ešte viac opatrení, čo využívajú aj organizácie ponúkajúce kultúrne akcie v našom meste. Po dlhom čase teda bude na výber väčší počet podujatí, na čo sme čakali prakticky od jesene minulého roka.

Víťazka Superstar

„Veríme, že tentokrát to konečne vyjde! Vo štvrtok 3. júna o 19.00 hod. sa v kultúrnom centre Cooltajner (v dome kultúry, pozn.) predstaví famózna šansonierka Katarína Koščová, spoločne s klavírnym majstrom Danielom Špinerom,“ informuje Cooltajner na svojej stránke s tým, že ide o pokus číslo tri, keďže predchádzajúce sa nemohli uskutočniť. Koščová odštartovala svoju kariéru ako víťazka prvej série Slovensko hľadá Superstar.

KC Cooltajner myslí aj na detského diváka, preto sa možno tešiť opäť na obľúbený Juniáles – tentokrát na tému Vesmír. Veľký detský juniáles sa tam uskutoční v piatok 4. júna od 16.00 hod. „Tešiť sa môžete na vesmírne divadlo súboru Spozavoza ,Vesmírnoʻ, naozajstné planetárium, ďalekohľady, vďaka ktorým budeme pozorovať oblohu a s odborníkmi sa rozprávať o vesmíre, taktiež sa môžete tešiť na výrobu rakety a ďalšie workshopy, nebude chýbať ani populárny farebný hypergalaktický beh,“ oznámili s tým, že najlepšia vesmírna maska získa sladkú odmenu.

Viac o uvoľňovaní opatrení

Kino a Deň detí

V piatok 4. júna svoje brány opäť otvorí aj kino Mier. „Večerné filmové tituly budú uvádzané o 19.00 hod., detské predstavenia o 16.00 hod. Upozorňujeme, že predstavenie sa uskutoční pri minimálnom počte 10 divákov,“ uviedlo PX Centrum s tým, že treba dodržať viaceré pokyny.

Kino Mier sa môže zaplniť už skôr, ale len ak bude v utorok 1. júna zlé počasie. Ak však bude pekne, akcia na Deň detí sa nepresunie a bude sa konať vonku pri fontáne od 17.00 hod. „Hrá sa divadelné predstavenie O kocúrovi a pyšnej hviezde. Okrem kultúrneho zážitku čaká na každé dieťa sladké prekvapenie,“ konštatovalo mesto s tým, že vstup je voľný.

Deň detí v utorok oslávi aj Považská knižnica. „Novoregistrovaní detskí čitatelia budú mať zápisné na rok zdarma a tiež dostanú milú drobnosť v podobe záložky či omaľovánky. Rovnako aj detičky, ktoré už sú registrované a prídu si vymeniť zapožičané knihy, od nás dostanú tieto milé predmety,“ ozrejmili.

Správy z Považskej Bystrice a okolia

Výstavy

MG Art galéria už vo štvrtok 27. mája vernisážou otvorí výstavu Evy Törökovej „Bez(s)vedomie / horizontály a vertikály duše“. Následne výstava potrvá do 3. septembra.

Vlastivedné múzeum v Považskej Bystrici zas predĺžilo výstavu „Od šúpolia k umeniu!“ do 13. augusta a prísť si ju môžete pozrieť každý pracovný deň od 8.00 do 15.30 hod. (posledný vstup).

V kine Mier tiež prebieha autorská výstava obrazov a sôch považskobystrického maliara a sochára Miloša Ráca – S nádejou IV. Pozrieť si ju môžete počas otváracích hodín PX Centra.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Foto: ilustračné

Správy z Trenčianskeho kraja

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM