Filip Chudý Hádzaná Video

Považská Bystrica začala nový rok v bode nula: Plný stav dlho nevydržal, VIDEO

O týždeň skôr, ale potešujúco, začal zápasový program považskobystrických hádzanárov v roku 2021.

Video: Filip Chudý / Zdroj: Dnes24.sk

V predohrávke 18. kola Slovnaft handball extraligy porazili v piatok hádzanári MŠK Považská Bystrica HáO TJ Slovan Modra 30:21. Tento duel sa pritom mal hrať úplne na záver základnej časti 27. marca, ale po dohode klubov sa konal už o dva mesiace skôr ako ich vôbec prvý v roku 2021.

Bod nula

Domáci tréner Václav Straka sa Modre poďakoval, že s tým súhlasila a hralo sa už teraz. „V tejto dobe sa nedajú hrať prípravné zápasy, ale my sme už potrebovali hrať, čo sa ukázalo aj na ihrisku. Prestávka sa prejavila na hernej kondícii, v zakončení, tiež na súhre, agresivite atď.,“ zhodnotil.

„Sme radi za víťazstvo, ale je to taký bod nula do ďalšej roboty,“ povedal Straka.

Dlho to netrvalo

Ten mal na konci jesennej časti pred Vianocami v mužstve trochu lazaret, ale na prvý zápas v novom roku nastúpili Považskobystričania v kompletnom zložení. „S tým som spokojný, ale mám dosť skúseností na to, aby som vedel, hlavne v tejto sezóne, že to asi nebude nadlho… My sa musíme pripravovať tak, aby nám zdravie slúžilo čo najdlhšie. Tiež musíme udržať v kondícií hráčov, o čom bol aj tento zápas, aby dostali svoje minúty a rozohrali sa,“ ozrejmil.

Plný stav MŠK však dlho nevydržal, keďže už v 12. minúte si zranil členok Marek Štefina a v stretnutí skončil, Michal Frno dostal za faul naňho červenú kartu. „Zimnú prípravu sme nemali ideálnu, chýbali nám počas nej aj traja hráči pôsobiaci v reprezentácii, ale teraz sa musíme v krátkom čase dostať do formy,“ pripojil Straka

Už o dva týždne nás totiž čaká prvý zápas osemfinále Európskeho pohára na pôde HC Robe Zubří. Ešte o týždeň skôr to bude stretnutie v Bratislave s ŠKP. „Čaká nás teraz cyklus jeden zápas za týždeň, pričom každý z nich bude dôležitý,“ doplnil tréner MŠK.

Absencie hostí

Trénerovi hostí Miroslavovi Ochabovi sa zápas ťažko hodnotil, keďže mu vypadli traja hráči zo základnej zostavy kvôli karanténe ich rodinných príslušníkov. „Ťažko sa nám to nahrádzalo, keďže na ihrisko museli ísť hráči, čo majú za sebou možno týždeň tréningu. Bolo to vidieť vo výkone. Domáci boli určite kvalitnejší než my,“ konštatoval.

Chybu videl hlavne v útočnej fáze svojho mužstva. „Predovšetkým v prvom polčase sme bránili celkom slušne, ale problém bol v útoku,“ dodal Ochaba.

Sumár

MŠK Považská Bystrica – HáO TJ Slovan Modra 30:21 (14:9)

MŠK: Kovačin, Dobroň – Plšek, Sloboda 1, Bystrický 2, Ivanicja 5, Maliar 2, Burnazovič 3, Petričenko 3, Jurák, Briatka 5/1, Štefina 1, Urík 1, Vallo 4/1, Valášek, Gardian 3
Slovan: Števček, Ochaba 1 – Lackovič, Tschur 3/1, Púpava 1, Berner 4/3, Frno 1, Farkas 1, Stojka 1, Kotásek 4, Šimášek 1, Hirtl, Lacko 2, Jurkovič 1, Eštok 1
Rozhodovali: Majstrík – Manek, vylúčení: 4 – 0, ČK: Frno (Modra), 7 m hody: 4/2 – 6/4, bez divákov

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Foto: ilustračné

Športové správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM