Filip Chudý Hádzaná

Považská Bystrica vykročila za postupom: Skúsenosti nabádajú k opatrnosti, FOTO

Úvodný zápas 3. kola Vyzývacieho pohára zvládli považskobystrickí hádzanári na výbornú. Ale sami vedia, že je to len polčas.

Ilustračný obrázok k článku Považská Bystrica vykročila za postupom: Skúsenosti nabádajú k opatrnosti, FOTO
11
Galéria
Zdroj: Barbora Talačová

Svoj 31. zápas na európskej pohárovej scéne zvládli Považskobystričania vo veľkom štýle od začiatku až do konca, s výnimkou niektorých krátkych úsekov hry. Nebyť toho, mohlo byť naše víťazstvo 34:26 ešte vyššie, no treba si ceniť aj takýto výsledok, veď pre čiernohorský Lovčen to bola prvá prehra v sezóne. Odveta sa hrá už v sobotu 25. novembra o 18:00 opäť v našej športovej hale.

„Sme radi, že sa nám podarilo odohrať takýto zápas v obrovskom tempe, aký sa divákom musel páčiť, čo bola zásluha oboch tímov. Navyše to bol korektný súboj. Moji hráči veľmi dobre ,ťahaliʽ dopredu aj dozadu, hoci nejaké chybičky sa dajú vytknúť. Teraz ale musíme hlavne zregenerovať a pripraviť sa na odvetu, ktorú treba zvládnuť,“ povedal tréner MŠK Považská Bystrica Václav Straka.

Ako ďalej uviedol, majú skúsenosti z ostatných dvoch sezón, že pohárové zápasy sa rozhodujú v odvetách. „Sme pripravení, že súper ešte určite bude klásť odpor, na čo sa musíme sústrediť,“ konštatoval. Ako príklad môže slúžiť to, že aj naše jasné výhry z prvých zápasov proti Partizanu Belehrad a Hurry-Up, resp. prehra v Šali v rámci semifinále Slovenského pohára, neznamenali v pohárových odvetách počas minulej sezóny automaticky postup. „Toto je šport, tu sa môže stať všetko, ak by nemohlo, tak sa odveta ani nemusí hrať. Stačí sa pozrieť aj na Kiel… Nám by ale podobné skúsenosti a domáce prostredie mali pomôcť. Určite budeme hrať v odvete na víťazstvo a nie iba na postup,“ doplnil Straka.

Ten v prvom zápase nechal takmer 43 minút hrať prakticky len základnú zostavu, ktorá obdivuhodne túto porciu vydržala. „My nemáme problém vydržať odohrať takto zápas, no zajtra nás čaká ďalší a regenerácia je mimoriadne dôležitá. Navyše takého zápasy musí odohrať základná zostava,“ uviedol považskobystrický tréner, ktorý sa sústredí na sobotnú odvetu a utorňajší dôležitý domáci extraligový zápas proti Topoľčanom nie je aktuálne v jeho mysli.

Podľa Tomáš Valla, ktorý bol po Radimovi Chudobovi náš druhý najlepší strelec v stretnutí, bolo pre duel dôležité, že sme chytili úvod a rýchlo viedli 5:1. „Dávali sme rýchle góly, brankár Motlík nám v prvom polčase veľmi pomohol a preto sme si vypracovali do prestávky sedemgólový náskok. Po zmene strán sme mali v úvode nepresnosti, čo súper využil a trochu sa dotiahol, ale potom sme sa opäť rozbehli, pomohol nám v bráne Kovačin a dávali sme opäť rýchle góly,“ vyjadril sa Vallo s tým, že mohli síce vyhrať aj vyšším rozdielom, ale musia sa už sústrediť na odvetu, keďže sa začína opäť od 0:0.

Hosťujúci tréner Zoran Abramovič uznal, že domáci vyhrali zaslúžene. „Sme mladý tím, ktorý nemá veľké skúsenosti s takými zápasmi. Urobili sme veľa chýb v útoku a nepremenili sme množstvo šancí. Súperovi gratulujeme k výhre. V sobotu je nový zápas, veríme, že budeme hrať lepšie a viac zabojujeme,“ do­dal.

Cenné víťazstvo Považskobystričanov: Do odvety s osemgólovým náskokom
11
Galéria
Zdroj: Barbora Talačová

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Považskobystri­čanka Lucia (29) medzi elitou: Zo žien je dokonca najlepšia! FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM